Нов технически проблем ще забави влизането в експлоатация на нови

...
Нов технически проблем ще забави влизането в експлоатация на нови
Коментари Харесай

Откриха нов проблем с Boeing 737 Max

Нов механически проблем ще забави влизането в употреба на нови пътнически самолети Boeing 737 Max, оповестява CNN.

Това е следващ удар за компанията, която беше принудена да приземи десетки машини, откакто парче от фюзелажа на една от тях се откърти по време на полет и по знамение не се стигна до покруса.
 Boeing е изправен пред нови въпроси по отношение на 737 Max
Boeing е изправен пред нови въпроси по отношение на 737 Max

След следващия случай

Новите главоболия за Boeing са породени от подизпълнителя Spirit AeroSystems, който е открил, че две от дупките по фюзелажа може да не са били пробити съгласно заложените стандарти.

" Макар евентуалната обстановка да не съставлява непосреден риск за сигурността на полетите и всички 737 да могат да продължат употребата си, считаме, че ще би трябвало да преправим към 50 недоставени самолета ", написа в известие до чиновниците на Boeing началникът на гражданския бизнес на компанията Стан Диъл.

Евтиното излиза скъпо

Както отбелязва CNN, в опитите си да понижи разноските, през последните години именитият авиопроизводител стана все по-зависим от подизпълнители. Spirit AeroSystems, да вземем за пример, вършат фюзелажи и кабини и по този начин Boeing прави единствено финалното сглобяване.

Заради забавяния, механически проблеми и недостатъци със 737 Max и 787 Dreamliner, Boeing натрупа загуби в размер на 26,7 милиарда $ за интервал от 5 години.
 Нискотарифната Ryanair поръчва към 300 от самолета Boeing 737 Max 10 Обновена
Най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа поръчва 300 самолета Boeing 737 Max 10

Ryanair непрестанно купува по-големи самолети, с цел да усили потенциала за транспорт на пасажери

През 2023 година компанията е " на алено " с 2,2 милиарда $.

Жълт картон

На фона на всевъзможните проблеми, Boeing получиха публично предизвестие и от един от най-важните си клиенти. Пред FT президентът на Emirates Тим Кларк съобщи, че времето, в което самолетостроителят би трябвало да почисти своята известност, изтича.

По думите му има " напредничав спад " на качеството при Boeing, като той се дължи на слагането на облагите пред инженерните достижения: " Трябва да преразгледат индустриалните си процеси, с цел да няма " икономии ". Това е последният им късмет ".
 Новият аероплан на Airbus: Големият печеливш от проблемите със 737
Новият аероплан на Airbus: Големият печеливш от проблемите със 737

Airbus A321XLR е кадърен на 11-часови полети

Кларк е едно от най-големите имена в авиобизнеса и е отпред на компания, която през ноември поръча от Boeing 95 самолета модел 777 и 787 за 52 милиарда $. Такъв клиент постоянно е прав.

Шефът на United Airlines Скот Кирби също съобщи през предишния месец, че самолетната компания му към този момент прави проекти, които може да не включват Boeing. Много други висши мениджъри на самолетни компании са на сходно мнение, въпреки и не толкоз обществено.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР