Нов скандал в новосъздадената изпълнителна агенция "Сертификационен одит на средствата

...
Нов скандал в новосъздадената изпълнителна агенция "Сертификационен одит на средствата
Коментари Харесай

Нов скандал в земеделието с шефа на одитната агенция


Нов скандал в новосъздадената изпълнителна организация "Сертификационен одит на средствата от европейските аграрни фондове " се завихри и забърка името на изпълнителния шеф Лъчезар Спасов, научи "Скандал " от хора в системата на Министерство на земеделието.

Спасов бе назначен на мястото на Мариана Василева, на която се падна тежката задача да отбрани одиторския отчет на "Грант Торнтън ", който срещна голям брой забележки от страна на Брюксел. Василева се задържа единствено два месеца на ветровития пост, преди да бъде заменена.

Заемайки длъжността изпълнителен шеф от 20.09.2016 година, Лъчезар Спасов, като началник на бюджетна организация, е в спор на ползи.
Спасов е "свързано лице " с лицето Ралица Евтимова, с което се намира във фактическо общуване, с две малолетни деца.

Евтимова е ръководеща и едноличен притежател на „ Ар Енд Джи Хелти Маркет” ЕООД. „ Ар Енд Джи Хелти Маркет” ЕООД е комерсиално сдружение, което извършва планове, финансирани със средства от Европейските аграрни фондове, по Мярка 6.1, с прокурист Лъчезар Спасов. Средствата по Мярка 6.1 са обект на одит от страна на Изпълнителната организация, ръководена от него.

Ралица Евтимова е ръководеща и едноличен притежател на капитала и на „ АФКЕР Консултинг” ЕООД. В предмета на активност на „ АФКЕР Консултинг” ЕООД се включват консултантски услуги; услуги по подготовка, ръководство, осъществяване и одит на проекти; подготовка на документи за осъществяване на процедури за избор на реализатори, осъществяване на процедури за избор на реализатори, всички от които директно свързани с активността на Изпълнителната организация, ръководена от Лъчезар Спасов.

Активната активност, развивана от Ралица Евтимова се показва и в ръководството на компания с името „ Пчеларски център Искърско дефиле” ЕООД.
Резултатът от дейната комерсиална активност на „ семейството”, донася славата на Лъчезар Спасов, като един от известните производители на мед в района.

В нарушаване, Лъчезар Спасов не е заявил данни за обвързваните с него лица, към активността на които лицето, заемащо обществена служба, има частен интерес, което неизбежно води до спор на ползи.

Конфликтът на ползи е освен противоправно укрит от него, само че и вкоренен от дейностите на самия Лъчезар Спасов.

При осъществената инспекция от Изпълнителна организация „ Сертификационен одит на средствата от Европейските аграрни фондове” на осъществяването по Мярка 6.1, в обсега се включва и плана на „ Ар Енд Джи Хелти Маркет” ЕООД, благосъстоятелност на обвързваното с Лъчезар Спасов, лице - Ралица Евтимова, с прокурист по плана Лъчезар Спасов. Проверката е осъществена персонално от Лъчезар Спасов, в качеството му на изпълнителен шеф на Агенцията.

Резултатът от инспекцията на самия себе си, естествено не открива пропуски и несъответствия.

Това не е първият сходен скандал в земеделието. Припомняме, че след шокиращо следствие на Нова телевизия, уволниха началника на регионалната дирекция "Земеделие " за област София - Христина Стойкова. Обвинението е за шуробаджанащина при раздаването на аграрни дотации.

Христина Стойкова помогнала за построяването с европари на три огромни къщи за посетители от компания на нейните родители. Проверява се до каква степен къщите за посетители се употребяват по предопределение.

От друга страна, дъщерята на директорката на регионалната дирекция "Земеделие " от години получава дотации за пасища, без да гледа животни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР