Нов скандал с поредни неправилно усвоени пари се развихря у

...
Нов скандал с поредни неправилно усвоени пари се развихря у
Коментари Харесай

Върти ли финансови схеми на Витоша Българският туристически съюз?

Нов скандал с следващи погрешно усвоени пари се развихря у нас, този път обвързван с Българския туристически съзю (БТС), който от години е субсидиран от бюджета на Столична община, с цел да поддържа туристическите обекти на територията на общината.
Оказва се, че наподобява злоупотреби се правят постоянно – да вземем за пример – разказани, а неизвършени поправки, изчезнали склад, съоръжение и две нопостроени къщи. БТС стопанисва имущество за милиони левове - хижи, заслони, образователни центрове на едни от най-атрактивните места в страната. Как тъкмо се случва това, никой не може да наблюдава, твърди в свое следствие за Нова телевизия журналистката Генка Шикерова.
Емблематичен е казусът с новата хижа " Мусала ", която след 30 години градеж и вложени над 15 милиона лв. към този момент е отворена. В отчета на инспектората е записано, че наемът е алегоричен, а от контракта излиза наяве, че сумата е 400 лв. на месец.
Друг случай е обвързван със подслон " Черни връх ". След доклад на БТС излиза наяве, че през 2015 година туристическият съюз е сменил дограмата на хижата и е инсталирана дървена. За заслона към Столична община са регистрирани фактури за към 15 хиляди лв. за последните пет години. За други две хижи на Витоша предоставените доклади са безусловно идентични, включително и описаните пирони. Общо осъществените разноски са за 16 хиляди лв..
За последните пет години от Общината са отпуснали на туристическия съюз повече от половин милион лв.. От докладите на БТС единственото, което е ясно е, че има фактури и изхарчени пари, само че съгласно Чобанов не и какво в действителност е свършено.
" Разполагаме с някакъв тип пояснения и с финансови документи, които будят редица въпроси, които считаме, че са от кръга на ползи на профилираната администрация. Има нередности, които ние не можем да проверим, защото БТС не е наша конструкция ", съобщи заместник-кметът на София.
През годините БТС e получавал пари и от страната, през Министерството на спорта, досега, в който отчет на Държавен финансов надзор открива злоупотреби за стотици хиляди левове. От документите излиза наяве, че общо в " Черни връх ", от 2007 година досега са вложени над 100 хиляди лв.. Наред с това процедура е и даването на дарения от наемателите.
На фона на злоупотребите и неразбираемите разходи, в този момент БТС е в още по-заплетена обстановка, тъй като от края на предходната година съдът разгласи Управителния съвет на сдружението за нелигитимен. Това значи, че чайната на Черни връх може да остане без наемател, откакто досегашните стопани оповестиха, че напущат. Причината е, че не е ясно кой и по кое време може да вземе решение за нов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР