Нов сигнал за замърсяване в морето край Варна. Институциите проверяват

...
Нов сигнал за замърсяване в морето край Варна. Институциите проверяват
Коментари Харесай

Замърсяване на „Паша дере“: Водата на един от най-красивите плажове пожълтя

Нов сигнал за замърсяване в морето край Варна. Институциите ревизират за какво водата на един от най-красивите плажове по Северното Черноморие се оцвети в жълто, съобщи БТВ.
Плажът се намира на десетина километра южно от Варна и се споделя „ Паша дере “. Той удивява с девствената си природа. Популярен е измежду варненци поради кристално чистите си води. От два дни обаче, те получават чудноват жълтеникавокафяв цвят.
Плажуващите в региона споделят, че са ходили до Камчия, с цел да намерят къде водата става чиста. Студентите по медицина Фабиан и Антон от Германия обичат да посещават мястото, с цел да следят делфини. Цветът на водата през днешния ден ги шокира.
Двамата нямаха пояснения за жълтия цвят на водата, до момента в който други допускаха за повода – спуканата тръба във Варненското езеро.
От Института по океанология показаха, че в региона е открит същия планктонен тип, който провокира цъфтежа в канала сред морето и Варненското езеро.
От Басейновата дирекция и екоинспекцията направиха взаимна инспекция.
Моментните проби са посочили, че водата е чиста. Взети са проби за лабораторни проучвания, а резултатите ще излязат до седмица.
Едва тогава ще е ясно дали замърсяването на Варненското езело е замърсило е един от най-чистите плажове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР