Нов шанс за живот получава 300-килограмовата Христина от Дупница! Най-тежката

...
Нов шанс за живот получава 300-килограмовата Христина от Дупница! Най-тежката
Коментари Харесай

Анонимен дарител спасява най-тежката българка

Нов късмет за живот получава 300-килограмовата Христина от Дупница! Най-тежката българка се приготвя за интервенция.



Както " България Днес " описа, 33-годишната жена мечтае през новата 2023 година да смъкна непотребните килограми и да може да отиде на разходка сама. Днес копнежите й са на път да се осъществен с помощта на неизвестен донор, който ще поеме сумата за гастректомия (оперативно премахване на 80% от стомаха - б.а.). Това е единствената вяра за младата жена.

 
" Събрал съм консилиум от четиридесет лекари в Турция. Заседаваха, говорихме на дълго и на необятно по отношение на положението й и какъв е най-хубавият метод за нея. За страдание никой в България не се наема да й сложи точна диагноза. На първо място Христина би трябвало да се изправи на крайници, тогава ще може да премине през всичко ", споделя пред вестника добродетелят, поел случая на дупничанката.
 Момичето е с биполярно разстройство Момичето е с биполярно разстройство
Момичето претърпява мощен стрес преди десетина години. Отива на посетители на своя другарка, която пред нея пребива болния си мъж с колан. След случилото се младата Христина изпада в потрес. Прибира се при родителите си безмълвна. Оказва се, че от мощния стрес Хриси е получила биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цялостен живот и се характеризира със мощни промени на настроението. Така Секулова стартира да пие медикаменти. От тях психическото й положение се усъвършенства, само че физическото се утежнява. Христина стартира да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не разрешава на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крайници и заради тази причина е обречена да си стои вкъщи. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Заради тежестта си Христина би трябвало да се лиши и от обучение, и от работа.
 Изнасят Хриси на ръце от вкъщи й, тъй като тя не може да върви сама Изнасят Хриси на ръце от вкъщи й, тъй като тя не може да върви сама    Най-тежката българка Христина: Мечтая през новата година да проходя!  
 Направили сме нужните проучвания. Чакат се резултатите, с цел да може да й се назначи вярно лекуване и хранителен режим. Това е нещото, което ще работим околните шест месеца, с цел да може да я стабилизираме и да я надигнем на крайници. Надяваме се октомври-ноември да е подготвена, само че всичко зависи от нея ", добавя анонимният донор.

Христина повече от всичко желае да е пълностоен човек. Шансът, който й се дава сега, я стимулира и тя е подготвена да следва всяка стъпка, с цел да може още веднъж да се радва на живота.

Христина не е сама в тази битка. Освен анонимния донор доста други хора застават зад идеята й. Така да вземем за пример едно от вървежните заведения за бързо хранене в Дупница ще се заеме с това да бъде хранена под режим и да получава всичко, от което има потребност като хранителни субстанции.
 Майката Цветанка е неразделно до щерка си Майката Цветанка е неразделно до щерка си
Семейството е претърпяло не един призрачен сън по пътя си. Преди няколко години безпаричието ги удря грубо. Родителите Христо и Цветанка не могат да купуват медикаменти за щерка си и вземат решение да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им дават обещание ниска рента, само че най-после се оказва, че вместо да върнат 6000 лева, те дължат 42 хиляди Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, с цел да се издължат на кредиторите. Така се местят да живеят във фургон. За благополучие от общината им подават ръка и им обезпечават общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят обикновено. Въпреки това здравето на Цветанка се утежнява. Вглъбена в това да се грижи за щерка си, майката оставя себе си на назад във времето.

" Жената не е добре. На мощни болкоуспокояващи е, тъй като е с непоносими болки. Единият й крайник е съвсем неподвижен и не може да се движи. Има помощник, който оказва помощ и на двете, само че са нужни по-инвазивни ограничения за нейното лекуване. Определено има потребност от средства за скенер, транспорт, съответни медицински грижи ", споделя още донорът, който е посетил фамилията персонално в дома им.

Всеки, който желае, може да помогне на семейство Секулови на:

IBAN: BG02UNCR70001524463771

Основание: Дарение за семейство Секулови
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР