Нов съвет на коалицията се провежда тази вечер в Министерски

...
Нов съвет на коалицията се провежда тази вечер в Министерски
Коментари Харесай

Управляващите отново се събраха на вечерно заседание

Нов съвет на обединението се организира довечера в Министерски съвет. Управляващите се събират по искане на премиера Кирил Петков, който прикани и президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност по тематиката за еврочленството на Република Северна Македония, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На влизане в Министерски съвет мнения направиха Станислав Балабанов от „ ИТН ” и Атанас Атанасов от " Демократична България ".

Станислав Балабанов: Обратното преброяване на търпението е стартирало

Обратното преброяване на търпението е стартирало. Коалиционното съглашение е останало в последно време на назад във времето, „ Продължаваме промяната ” да спрат да ръководят еднолично, сподели депутатът от „ ИТН ” Станислав Балабанов преди началото на Коалиционния съвет.

Балабанов беше безапелационен, че РСМ би трябвало да извършва контракта, да напишат с огромни букви, че българите са народ с равни права, не малцинство.

Според депутата няма потребност от привикване на нов КСНС по тази тематика.

Има ясна позиция от страна на всички политически партии, сподели Балабанов.

Той бе безапелационен, че ще попита вътре и за противоречивия български закон „ Магнитски ”, който през днешния ден провокира вълна от бурни реакции.

Балабанов го дефинира като „ най-голямата бухалка, фашистка концепция ”

Политическа партия споделят, че не е имало такова нещо в Министерски съвет. Само че фактологията е друга, сподели още Балабанов.

Атанас Атанасов: Няма условия за повдигане на ветото

В момента няма условия да се вдигне ветото за започване на договаряния на районен съд Македония за участие в Европейския съюз, съобщи Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България ”, на влизане в Министерски съвет.

“За страдание, сега няма условия да се вдигне ветото. България има народен интерес да бъде заобиколена от съдружници и по никакъв метод не оказват помощ нашите сътрудници от районен съд Македония. Не знам какво ново ще науча ”, сподели още Атанасов.

Според него на КСНС при президента могат да се чуят всички отзиви, в това число там вземат участие и службите.

“Не съм оптимист към сегашния миг по тази тематика ”, сподели още Атанасов. На въпрос дали е належащо свикването на подобен КСНС, Атанасов отговори: " 6 месеца малко време ли са? Не знам дали има подобен прогрес, моето терзание е, че няма ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР