Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвика смесени реакции от страна

...
Нов портрет на Кейт Мидълтън предизвика смесени реакции от страна
Коментари Харесай

Ужасен портрет на Кейт шокира кралските фенове

Нов портрет на Кейт Мидълтън провокира смесени реакции от страна на кралските почитатели след представянето му в сряда. Противоречивата творба, нарисувана от британско-замбийската художничка Хана Узор, беше показана на корицата на списание Tatler за юли 2024 година като част от серия портрети на кралското семейство.

Оказа се, че Узор е почерпила ентусиазъм от тоалета на принцесата на Уелс по време на държавен прием през ноември 2022 година — първият по време на ръководството на крал Чарлз.

42-годишната Мидълтън носеше на събитието дълга бяла рокля, с покрити с кристали плещи и обемни ръкави. Тя добави още повече искра с тиарата Lover`s Knot, обеците с перли и диаманти от Южно море на принцеса Даяна и перлената гривна на кралица Елизабет.



Майката на три деца приключи визията със синя лента и жълта значка, като всичко това беше изобразено на портрета на Узор.

Въпреки че Мидълтън, която сега се бори с рак, не седна за фотографията, Узор прегледала хиляди фотоси, с цел да улови нейната аналогия.

" Прекарах доста време да я виждам, да виждам фотосите ѝ, да виждам нейни видеоклипове, да я виждам със фамилията ѝ, да я виждам на дипломатически визити, да я виждам, когато гребе или посещава деца в приют “, съобщи Узор във видео оповестено в Instagram на Tatler. „ За мен беше в действителност забавно да схвана коя е тя “, добави художничката. ”

Въпреки че изданието разказва готовата творба като портрет на “сила, достолепие и храброст ”, доста от почитателите им в Instagram употребяват доста по-различни епитети. “Разочароващ портрет, ” написа един от потребителите, с което се съгласи различен: “Много неприятен портрет, който изцяло не показва хубостта и елегантността на принцесата на Уелс. ”



“Какъв ужасяващ портрет на една красива жена, ” добави трети.

Междувременно други нарекоха изображението  “смехотворно, ” питайки се дали изданието се “шегува. ” “Това въобще не наподобява на Кейт. Първоначално си помислих, че е смешка ”, написа различен.

Имаше обаче и други, които бяха по-благосклонни към портрета. “Толкова красиво ”, разяснява различен консуматор. Този портрет се появява единствено седмица откакто различен художник, Джонатан Йео, беше подложен на критика за артистичното си показване на крал Чарлз III.

Картината беше първият формален портрет на Чарлз като монарх и беше разкритикувана поради интензивния си червен декор и цялостния звук – който някои смятаха, че наподобява, че кралската персона е „ в пъкъла “.



По-късно обаче Йео отбрани работата си, като сподели, че е употребявал яркият цвят, с цел да „ отвлече вниманието “ от към този момент ярката алена униформа на краля. На своя уеб страница художникът също по този начин изясни, че желае да сложи „ по-голям акцент върху улавянето на характера и същността “ на Чарлз по по-модерен метод.

„ Яркият цвят на глазурите на фона отразява яркочервената туника на униформата, като освен резонира с кралското завещание, което се среща в доста исторически портрети, само че и инжектира динамичен, актуален подтик в жанра със своя еднообразно мощен нюанс, осигуряващ съвременен контрастност към по-традиционни изображения “, изясни художникът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР