Нов почин за имунизацията в Турция предизвика бурни реакции в

...
Нов почин за имунизацията в Турция предизвика бурни реакции в
Коментари Харесай

Ваксинация по турски: Плащаш и не чакаш ред

Нов почин за имунизацията в Турция провокира бурни реакции в обществените мрежи. Правителството възнамерява да предложи на жителите нова опция. На тези които не желаят да чакат реда си за имунизация е евентуално скоро да бъде даден късмет " да се прередят " като закупят имунизацията със лични пари.

Ваксини ще се продават в аптеките и лечебните заведения, като по този начин ще се форсира имунизационният развой.

Кампанията за имунизация стартира през януари със здравни служащи, преди да бъде разширена, като даде приоритет на възрастното население на страната. Оттогава над 70 на 100 от хората на възраст над 65 години са имунизирани.

Понастоящем тези на 55 и повече години също имат право на имунизация. Учители, публицисти, работещите в туризма и хората на сериозни работни места също се имунизират последователно. Министърът на опазването на здравето Фахретин Коча разгласи, че възнамеряват да имунизират и по-млади хора до края на юни.

След като приложи над 22 милиона дози по време на имунизацията си, и съумя са имунизира над 10 на 100 от популацията, Турция се стреми да усили арсенала си от ваксини против ковид.

Подобно на Спутник V, който ще се създава от турска компания, управляващите в Анкара също водят договаряния с Модерна и за произвеждане на дози в Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР