Нов обрат в сюжета с отказа на пилотите от авиобаза

...
Нов обрат в сюжета с отказа на пилотите от авиобаза
Коментари Харесай

Нов обрат в сюжета с бунта в "Граф Игнатиево"! Скрили от пилотите защо не се ползват ремонтираните двигатели

Нов поврат в сюжета с отхвърли на водачите от авиобаза " Граф Игнатиево " настъпи, откакто зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов даде уточнения пред комисията по защита в Народното събрание. Оказа се, че никой от командирите не е уведомил водачите за какво отремонтираните в съветски цех 6 мотора за " МиГ " не се слагат на изтребителите, а новите 4 не се употребяват. Летците били в незнание и това се отразило на психическата им настройка да откажат да осъществят подготвителните полети. Пилотите са били в неопределеност за какво доставените нови отремонтирани 6 мотора не се инсталират и не се употребяват. Това е довело до отчаяние и ненапълно е повлияло душевен на летците, че има подготвени мотори, а техният монтаж се бави, разкри заместникът на Каракачанов. Те не са знаели за документалните проблеми, които обаче са свързани с риск за техния живот, добави той.

" Тях ги е обезверило това, че има мотори, а не летят ", заключи зам.-министърът пред депутатите. По думите на Запрянов заключението на МО е, че има дисциплинарен проблем от позиция на координацията на информацията - от командира на авиобазата, през шефа на Военновъздушни сили и министерството. може би тяхното възприятие че има грижа за тях, щеше да е по-друго.

Това станоло на съвещанието във връзка протеста на водачите и било решено командването по веригата да си поправя координацията.
Зам.-министърът на защитата посочи още, че министерството не е сезирало нито военната прокуратура в Пловдив, нито е пращало Военна полиция в авиобазата. Запрянов извини Каракачанов, че не се е явил персонално пред депутатите, тъй като е трябвало да замине за Босна и Херцеговина дружно с премиера Бойко Борисов.

Източник: Канал 3
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР