Нов мултифункционален електромобил ще бъде закупен от Община Благоевград, в

...
Нов мултифункционален електромобил ще бъде закупен от Община Благоевград, в
Коментари Харесай

За по-чиста околна среда! Община Благоевград спечели проект за закупуване на нов мултифункционален електромобил за поливане на зелени площи и извозване на зелени отпадъци от паркови зони

Нов мултифункционален електрически автомобил ще бъде закупен от Община Благоевград, вследствие на извоюван план по Схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства. Той ще бъде възложен за прилагане на Оперативна програма „ Озеленяване “.

Превозното средство ще бъде категория L7e, с бордова надстройка – високи демонтируеми мрежи над канатите за обемни материали и бордова надстройка – независима система за поливане/миене/дезинфекция с електрическа помпа. Електромобилът напълно е съгласуван с потребностите на Общинското дружество „ Озеленяване “ за събиране и превозване на зелени боклуци от паркове и градинките в централната част на града, както и за поливане на цветните фигури в градската зона.

Финансирането е обезпечено по Инвестиционната стратегия за климата на Националния поверителен екофонд. Общия бюджет на плана е в размер на 67 000 лв., от които 23 000 лв. са безвъзмездната финансова помощ за електрическо транспортно средство и надстройките към него и 44 000 лв. са лично финансиране от Община Благоевград.

Закупуването на електрическото транспортно средство ще докара до понижаване на въглеродните излъчвания, по-малко замърсяване на въздуха и шума на територията на Благоевград.

*Снимка 1 е илюстративна, интернет

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР