Нов лекотоварен автомобил ще закупи Община Добричка, след като Управителният

...
Нов лекотоварен автомобил ще закупи Община Добричка, след като Управителният
Коментари Харесай

С два нови автомобила ще се оптимизират дейностите в община Добричка

Нов лекотоварен автомобил ще закупи Община Добричка, откакто Управителният съвет на Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика утвърди финансиране в размер на 45 500 лева на оферти план „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд в община Добричка “. Автомобилът е предопределен за доставка на топъл обяд по домовете на хора в неравностойно състояние. Средствата, които ще се провиснал от Фонда, са 35 999,60 лева, а съфинансирането от бюджета на Община Добричка - 9 500,40лв. Проектът на Община Добричка е преди всичко в листата на утвърдените и е едно от двете оферти, получили оптимален брой точки измежду подадените 123.

С новото транспортно средство доста ще бъде подкрепена активността на Домашния обществен патронаж с потенциал 500 лица, както и даването на топъл обяд по Програма за храни и главно материално подкрепяне (2021-2027г.) на 150 лица от избраните целеви групи в девет домашни обществени патронажа.

Нов електрически автомобил ще си обезпечи Община Добричка с финансовата поддръжка на Националния поверителен екофонд. Проектът на обща стойност 69 000 лева към този момент е утвърден. Предоставената от фонда дотация е в размер на 20 000 лева 45 000 лева ще бъдат обезпечени от Община Добричка. В момента тече социална поръчка за избор на реализатор. Очаква се след осъществяване на процедурата сумата от общинския бюджет да бъде редуцирана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР