Нов китайски автопроизводител демонстрира в Женева амбициозен план за лансиране на фамилия

...
Нов китайски автопроизводител
демонстрира в Женева амбициозен план за
лансиране на фамилия
Коментари Харесай

Китайската LVCHI показа електроседан с 1000 к.с. в Женева – видео

Нов китайски автопроизводител демонстрира в Женева упорит проект за лансиране на фамилия електрически автомобили. За разлика от други сходни компании от Поднебесната империя, които направо копират известни модели, тук нещата са по-различни – партньорство с известна дизайнерска европейска компания за развойната активност по бъдещите артикули.

Името на компанията е LVCHI, a първият й концептуален модел с име Venere беше деонстриран по време на първия прес-ден на автосалона в Женева. Става дума за напълно електрически седан с мощ от 1000 к.с., развъртян от известния италиански дизайнерски институт I.DE.A. Концептът има уникална структура за седан – монококова конструкция, която по-скоро би прилегнала на супер състезателен автомобил. За нея начело и откъм гърба се прикачват алуминиеви подрами, които носят окачването и електромоторите на колата, които са по два за всяка ос. Захранването им е дело на 100 кВтч батерия.

Силовата система на колата осигурява ускоряване от място до 100 км/ч за 2.7 секунди, оптималната скорост от съвсем 300 км/ч и пробег с едно зареждане от 650 км. Масата на автомобила е 2100.

В интериора на Venere дизайнът е нетипично по китайски съвременен, употребявани са доста цифрови сензорни екрани, в това число и миниатюрни на кормилото. Почти всички функции в колата се командват посредством тях, заради сензорното им качество.



Компанията LVCHI не е по никакъв начин дребна. Базирана е в Шанхай, има към този момент 400 сътрудника, повечето от които работещи в развойния отдел. В проектите попада старта на лимитирано произвеждане в Торино, Италия през идната 2019-а година. След тръгването на модела Venere, LVCHI има намерение да предложи няколко други различни електрическия автомобил – от малък градски, през няколко седана до фамилен SUV и миниван.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР