Нов доклад на ЦРУ, цитиран от БГНЕС, твърди, че през

...
Нов доклад на ЦРУ, цитиран от БГНЕС, твърди, че през
Коментари Харесай

Иранските спецчасти са планирали терористични атаки в България

Нов отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ, представен от БГНЕС, твърди, че " през последните години обмисляне на силите на елитните ирански части  ``Кудс`` за терористични офанзиви беше намерено и предотвратено в доста страни по света, в това число Албания, Бахрейн, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Дания, Франция, Германия, Кения, Турция и Съединени американски щати ".

Силите ``Кудс`` са част от 125-хилядният Корпус на Ислямската революционна армия (IRGC), основан през май 1979 година от Хосеин Саламин. Твърди се, че тази организация е включена в листата на терористичните групи от държавното управление на Съединени американски щати през 2019 година и че наброява 150 000 души, способни да атакуват когато иранското държавно управление сметне за рационално.

Албания е застрашена от над 65 терористични организации, в това число ИДИЛ и иранския корпус на Ислямската революционна армия. Това според " Ора нюз ", е посочено в отчета на разследващата организация (ЦРУ), която актуализира данните за Албания. В отчета се показва още, че в Албания са конфигурирани терористични кафези на Иранската революционна армия, които могат да извършат офанзиви когато и да е. Тя е основна точка в мрежата на ИДИЛ за набиране и образование на хора, които по-късно са изпращани да се бият дружно с ИД в Сирия, Либия или Ирак. 

``Сега припомня``:

В началото на предходната година по заповед на президента Доналд Тръмп бе погубен иранският военачалник и главнокомандващ на ``Кудс`` Касем Солеймани. Според резолюция, импортирана в американския Сенат, Солеймани е възнамерявал атаки в България, Германия, Босна и Херцеговина, Кения, Бахрейн и Турция. Твърди се, че той е бил забъркан и  Макар че групировката ``Хизбула`` се счита за виновна за атентата, според САЩ  " Кудс " е главният ирански механизъм, който обучава групировките в Близкия изток като ливанската ``Хизбула`` и палестинската ``Ислямски джихад``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР