Нов анализ на растежа на рака разкри почти безкрайна способност

...

Резултатите от деветгодишно проследяване на рака на белите дробове „изненадаха“ и „зашеметиха“ научния екип, който получи представа за огромната сила, срещу която се бори. Те заключиха, че трябва да се обърне повече внимание на превенцията и че е малко вероятно да се намери универсално лечение. Cancer Research UK казва, че ранното откриване на рак е жизненоважно.

Най-задълбоченият до момента анализ на развитието на рака и причините за разпространението му

Проучването, наречено TracerX, предоставя най-задълбочения анализ на това как се развива ракът и какво причинява разпространението му. Раковите заболявания се променят и еволюират с времето – те не са фиксирани и непроменливи. Те могат да станат по-агресивни: избягват по-добре имунната система и се разпространяват още по-добре в тялото, пише „Nature Medicine“.

Туморът започва като една увредена клетка, но се превръща в смес от милиони клетки, които са мутирали по малко по-различен начин. TracerX проследи това разнообразие и как се променя с течение на времето при пациенти с рак на белия дроб.

Безпрецедентно проучване

Коментари Харесай

Тревожно изследване: Открити с | BGNES

Нов разбор на растежа на рака разкри " съвсем безкрайна " дарба на туморите да порастват и оцеляват, оповестиха учени.

Резултатите от деветгодишно следене на рака на белите дробове „ изненадаха “ и „ зашеметиха “ научния екип, който получи визия за голямата мощ, против която се бори. Те заключиха, че би трябвало да се обърне повече внимание на предварителната защита и че е малко евентуално да се откри универсално лекуване. Cancer Research UK споделя, че ранното разкриване на рак е жизненоважно.

Най-задълбоченият досега разбор на развиването на рака и аргументите за разпространяването му

Проучването, наречено TracerX, дава най-задълбочения разбор на това по какъв начин се развива ракът и какво предизвиква разпространяването му. Раковите болести се трансформират и еволюират с времето – те не са закрепени и непроменливи. Те могат да станат по-агресивни: заобикалят по-добре имунната система и се популяризират още по-добре в тялото, написа „ Nature Medicine “.

Туморът стартира като една повредена клетка, само че се трансформира в примес от милиони кафези, които са мутирали по малко по-различен метод. TracerX наблюдава това многообразие и по какъв начин се трансформира с течение на времето при пациенти с рак на белия дроб.

Безпрецедентно изследване

„ Никога до момента не е било правено изследване в подобен мащаб “, споделя професор Чарлз Суонтън от Института Франсис Крик и Университетския лицей в Лондон. На повече от 400 души – лекувани в 13 лечебни заведения в Обединеното кралство – са направени биопсии на разнообразни елементи от техния рак на белия дроб, до момента в който заболяването прогресира.

„ Бях учуден какъв брой адаптивни могат да бъдат туморите “, сподели професор Суонтън пред Би Би Си, добавяйки: „ Не желая да звуча прекомерно депресиращо за това, само че мисля – поради съвсем безкрайните благоприятни условия, че един израстък може да има доста огромни брой кафези, които се развиват в късния етап на тумора, което може да бъде няколко стотици милиарда кафези – че постигането на изцеление при всички пациенти в късния етап на болестта е сложна задача. “

„ Няма да можем да създадем универсални медикаменти “

„ Не мисля, че ще успеем да създадем универсално лекарство “, сподели Суонтън и добави: „ Ако желаеме да имаме най-голямо влияние, би трябвало да се съсредоточим върху предварителната защита, ранното разкриване на заболяването и ранното разкриване на рецидив.

Затлъстяването, тютюнопушенето, алкохолът и неправилното хранене усилват риска от някои типове рак.

Еволюционният разбор е оповестен в седем обособени изследвания в списанията „ Nature “ и „ Nature Medicine “.

БГНЕС напомня, че водещата американска фармацевтична компания „ Moderna ” разгласи преди дни, че е уверена, че ваксини против рак, сърдечно-съдови, автоимунни и други болести ще бъдат подготвени до 2030 година /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР