Нотариални документи на повече от век показаха на изложба в

...
Нотариални документи на повече от век показаха на изложба в
Коментари Харесай

Нотариални документи на повече от век показаха на изложба в Държавен архив – Варна

Нотариални документи на повече от век демонстрираха на галерия в Държавен списък – Варна. Специалната експозиция е подредена във връзка Европейския ден на правораздаването и 24-годишнината на Варненска нотариална гилдия, научи Moreto.net.

Представените документи са от началото на 19. век доникъде на 20. век и са свързани с нотариалната действия, осъществявана във Варна и района.

Сред част от експонатите са крепостни актове за добит неподвижен парцел посредством покупко-продажба. Те са измежду най-старите документи, свързани с нотариалната активност. Изложбата включва още: печати на варненски нотариуси, наследство на Параскева Николау в интерес на варненската община, наследство на Луи Кастан в интерес на община Мирама и енорийската черква, преписка на варненски нотариуси с разнообразни администрации и служби, сватбен контракт сред Огюст Кастан и Софи Главани, бюлетини за митингите на нотариусите, контракти за продажби и други от 1821 до 1945 година.

Варненската нотариална гилдия подари документи от основаването и активността си. С това се слага началото на сбирка документи за историята на варненските нотариуси.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР