Носителят на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков обяви

...
Носителят на Златната топка за 1994 година Христо Стоичков обяви
Коментари Харесай

Христо Стоичков произнесе с леден тон тежка присъда на Любослав Пенев

Носителят на " Златната топка " за 1994 година Христо Стоичков разгласи с извънредно сериозен звук, че болката, която му е нанесъл Любослав Пенев, е огромна. Както е известно, двете митове на ЦСКА бяха първи другари досега, в който " Ел Голеадор " не почете 50-годишния любилей на най-великия българския футбол. Камата гостува в bTV във връзка представянето на автобиографията му " Истината ".

" Дали в този момент след предаването бих вдигнал телефона, в случай че Любо ме потърси? Не, не бих вдигнал. Няма късмет! Болката е огромна. Аз съм кръстник на детето му! Оставете футбола и това какви сме били във футбола. Така го претърпявам аз. Един път ставам на 50 години, няма връщане обратно ", сподели Ицо с доста сериозен глас.

" Болката от измяната на сътрудници ще остане до края на живота, само че ще го преживея, мощен човек съм ", добави единственият българин със " Златна обувка " от Световно състезание по футбол.

" Думите ми " България не ми е дала нищо "? Казал съм това в съответен миг на точните хора, които желаеха да създадат имидж на мой тил. Няма късмет това да стане, какъвто ще да е. Казвал съм доста пъти, че сгреших. Намерих сили да стисна зъби и да си призная грешката ", продължи легендата на ЦСКА и Барселона.

" ЦСКА избра името на Барселона. Наистина Панатинайкос извади доста повече пари за мен. ЦСКА е марка, ЦСКА продава! Най-доброто, което ЦСКА направи за мен е да ме защищити. Генерал Добри Джуров ме защищити, Димитър Пенев ме защищити, Петър Жеков ме защищити, Господин Чолаков, адмирал Добрев, Георги Христов, ще пропусна някого, всичко те ме защитиха. Казаха ми: " Остани още една година в ЦСКА ". Така стана, след което отидох в Барселона. През 1994 година бях благополучен човек. Беше година изпълнена с доста страсти и наслада. За първи път в историята българин стъпи на най-високо ходило. " Златната топка " не е на Христо Стоичков. Тя е част от моето семейство, от моите другари, от моите съотборници. Съпругата ми Марияна е капитанът на тима ", сподели още именитият №8.

Той се върна обратно във времето, когато е употребявал рейс №305, с цел да стига от " Младост " до Борисовата градина. " Тогава нямахме коли, не ни даваха да взимаме. В рейса обичах да се возя прав в средата. Бих се качил отново, за какво не ". Стоичков си спомни и по какъв начин в Барселона е получил кашон с всички дискове на италианския поп артист Адриано Челентано. " Той е рода с някогашния президент на Фиорентина Чеки Гори. Искаха ме във Фиорентина. Прати ми писмо с молба да мина в обичания му тим. Дойде и този огромен кашон. Естествено, благодарих му, пратих му моя фланелка с подпис, само че Барса си е Барса ", описа още Христо.

Накрая Камата разяснява възможностите на България да получи семейството на Мондиал 2030 взаимно с Румъния, Сърбия и Гърция. " Шансът за домаинство на международното през 2030 година е нулев! 1300 и недостатък години не сме се трансформирали, в този момент ще се променим за 10 ли? Нека книгата я прочете по-младото потомство. Нека да вникнат малко. За мен България е място за супер почивка ", приключи единственият българин в топ 100 на ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР