Носителят на Златката топка за 1994 година Христо Стоичков направи

...
Носителят на Златката топка за 1994 година Христо Стоичков направи
Коментари Харесай

Стоичков направи първа копка за изграждането на спортен комплекс

Носителят на Златката топка за 1994 година Христо Стоичков направи алегорична първа копка на нов състезателен комплекс в Пловдив, заяви БНР.

Проектът планува създаване на осем нови спортни стадиони за детско-юношеската школа на втородивизионния Марица (Пловдив) до Езикова гимназия " Пловдив ". На церемонията участваха кметът на града Здравко Димитров, заместник-кметът Георги Титюков, Атанас Узунов, както и президентът на Марица Христо Христов.

" Нека да създадем по този начин, че да се гордеем, че сме от квартал " Кършияка ". Аз съм почнал да упражнявам на тези стадиони и по тази причина желая този нов комплекс да бъде употребен от всички младежи в тази част на Пловдив. Важно е те да могат да спортуват, тъй като във възрастта сред 14 и 17 години ние губим нашите деца и те стопират да се занимават със спорт. Затова съм признателен, че се осъществя този план, тъй като без такива бази няма по какъв начин да желаеме да сътворяваме огромни спортисти, с които след това да се гордеем. Хубаво е, че тези стадиони са до гимназията, с цел да може след учебно заведение учениците да не вървят по кафенетата, а да дойдат да упражняват. Мисля, че този план е един подарък за всички хора тук ", съобщи Христо Стоичков.

Първият стадий на плана за спортния комплекс е на стойност от 7 милиона лв. и планува построяването на две стадиони със общоприет размер на огромен футболен терен, едното от които ще бъде с естествена тревна настилка и едно - с изкуствена, обособяването на три дребни футболни стадиони, както и три многофункционални стадиони за хандбал, волейбол, тенис на корт, баскетбол и фитнес навън.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който преди седмица даде началото на нов план за създаване и на спортна зала, директно до новия комплекс на Марица, съобщи, че спортът остава приоритет в ръководството на града.

" Винаги съм казвал, че би трябвало да обръщаме внимание на спорта, с цел да може децата да порастват здрави. Всяко учебно заведение би трябвало да има спортна база. Надявам се строителят да се оправи в период, с цел да може новите стадиони да се употребяват, както от юношите на Марица (Пловдив), по този начин и от учениците от Езикова гимназия " Пловдив ", в чийто двор се намират терените ", сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Срокът на контракта за създаване на новия състезателен комплекс планува той да бъде приключен преди края на 2023 година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР