Носителят на рекордните 14 титли от Ролан Гарос Рафаел Надал

...
Носителят на рекордните 14 титли от Ролан Гарос Рафаел Надал
Коментари Харесай

Надал: Спирам временно с тениса


Носителят на рекордните 14 трофеи от " Ролан Гарос " Рафаел Надал разгласи, че тази година няма да взе участие на Откритото състезание на Франция по тенис, което стартира на 28 май, съобщи БНР.

" След травмата, която получих в Австралия, не съумях да се възстановя, съгласно упованията. " Ролан Гарос " става неосъществим за мен. Няма да мога да бъда там след толкоз доста години, а знаете какво значи това събитие за мен. Тъжен съм ", разгласи испанският левичар на конференция в своята академия в Манакор.

Надал не е играл от януари, когато получи контузия в крайници в Мелбърн. До последно спечелилият 22 трофея от Големия шлем Рафа се надяваше да се възвърне и да отиде в Париж, с цел да пази купата си.За първи път от 2004 година той няма да бъде на " Ролан Гарос ".

" Аз не вземам решенията, тялото ми ги взема. Нямам избрана дата за връщане. Може би след месец и половина, два или четири месеца ", разяснява още 36-годишният испанец. 

Той загатна, че през 2024 година ще е последният му сезон, като се надява да играе във всички шампионати, които е печелил досега.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР