Носителят на Оскар за най-добра мъжка роля Кенет Брана ще

...
Носителят на Оскар за най-добра мъжка роля Кенет Брана ще
Коментари Харесай

Излиза нов сериал за коронавируса

Носителят на " Оскар " за най-хубава мъжка роля Кенет Брана ще се превъплъти в английския министър председател Борис Джонсън! Актьорът ще играе в най-новата продукция на Sky TV – минисериал от пет епизода, отдаден на и оправянето на Англия с рецесията. Историята ще бъде разказана през очите на Джонсън.

Сериалът ще носи името This Sceptred Isle. Неин режисьор е Майкъл Уинтърботъм, прочут ни от военната драма „ Добре пристигнали в Сараево “ и комедията „ Пътешествието “. Продукцията е взаимно дело на фирмите Passenger и  Revolution Films, благосъстоятелност на Уинтърботъм.

„ Първата вълна от пандемията на COVID-19 ще бъде запомнена вечно: време, в което страната се сплоти, с цел да се бори с незабележим зложелател, време, в което хората бяха по-добри от всеки път в името на общността “, разяснява режисьорът пред Sky News и добави, че поредицата е „ изтъкана от безчет същински истории “. Консултант на режисьора, продуцентите и актьорите ще бъде политическият анализатор на The Sunday Times Тим Шипман.

Драмата ще наблюдава опитите на да се оправи с разпространяването на ковид. Проследяват се реакциите на учени, медицински сестри и лекари и историята се концентрира върху тях, с цел да опише са неуморната им работа по време на пандемията.

Сюжетът се основава на разкази от представители на разнообразни сфери: от държавното управление, през Министерството на здравеопазването, Научната консултативна група за незабавни случаи (SAGE), чак до лечебните заведения и домовете за грижи в цялата страна.

Очаква се фотосите да стартират в идващите седмици, а сериалът да излезе още следващата година. Засега се знае единствено, че ролята на Борис Джонсън е поверена на харизматичния Кенет Брана, който успяхме да забележим предходната година в най-новия трилър на Кристофър Нолан. Той е притежател и на премията „ Оскар “ за най-хубава мъжка роля, присъдена му за присъединяване в драмата „ Хенри V ” от 1989 година Познаваме го и от превъплъщението му в емблематичния детектив на Еркюл Поаро в екранизацията на „ Убийство в Ориент експрес “ от 2017 година

Любопитен факт е, че към този момент има английска продукция с името This Sceptred Isle – тя е радиосериал, написан от историка Кристофър Лий за историята на земите и народите на Англия от British Broadcasting Corporation. Продуциран от Пийт Аткин и се излъчва през 1995 година два пъти всеки ден по Радио 4. Не е ясно дали става въпрос за съвпадане на имената или е издирван резултат на основателите.  
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР