Носителят на Оскар 2014 за главна мъжка роля Матю Макконъхи

...
Носителят на Оскар 2014 за главна мъжка роля Матю Макконъхи
Коментари Харесай

Матю Макконъхи е инвеститор и фен №1 на футболния "Остин"

Носителят на " Оскар 2014 " за основна мъжка роля Матю Макконъхи е един от акционерите във футболния клуб " Остин ", който играе дебютния си сезон в американската MLS. И въпреки отборът да е  финален в Западната конференция с актив от 4 победи, 10 равенства и 4 загуби, той се радва на голяма известност значително и поради звездния артист. 

Защото статутът на притежател за Макконъхи не е условност. Холивудската звезда няма нищо общо с облика на типичния вложител - безмълвен предприемач в непоколебим костюм, който се мярка на фрагментите по извънреден случай или мотив. А Матю, даже и когато е с костюм, той е в цветовете на " Остин ". Той е доста разпален по тима, устройва ярки пърформанси за почитателите и дори върви на тренировките. 

Една от аргументите 51-годишният тексасец да влага в тъкмо в този клуб е именно фактът, че е от родния му щат. Макконъхи даже и за секунда не се колебал, когато получил предлагането. " Това е повече от просто качествена инвестиция в клуб. Това е качествена инвестиция в бъдещето на самия град. Най-популярната игра в света идва в един от най-мултикултурните, креативен и разнородни градове на планетата ", сподели тогава той.

" Остин " принадлежи на капиталовата компания Two Oak Ventures, с началник Антъни Прекърт. Макконъхи е негов сътрудник дружно с предприемача Едуардо Маргайн, шефа на Dell Мариус Хаас и енергийния бизнесмен Брайън Шефифлд. 

За влизането му в клуба огромна роля изиграва и любовта на артиста към спорта. Макконъхи подкрепя всички спортове в щата - върви на студентските мачове по баскетбол и американски футбол. Университетът на Тексас даже го направи министър на културата на баскетболния отбор. През 2019-а, да вземем за пример, звездата отиде на един от мачовете му в блестящо оранжев костюм и поддържаше баскетболистите от аварийна пейка, а те пък извоюваха първата си победа от 4 мача.

Но все отново не е без значение и фактът, че Макконъхи обича футбола. " Като млад играх футбол близо 12 години. Даже едно лято бях на кампа на " Тампа бей Роудис ". Не бях кой знае какъв брой добър, скоро излязох отпред в класацията по червени картони, само че това е дълга история ", споделя той.

Когато среща бразилската си брачна половинка Камила Алвеш, той още веднъж се заинтригува мощно от футбола. " Обикаляйки света, го обикнахме още повече, тъй като това е единствената игра, която може да се играе където искаш: в града, отвън града, от Тимбукту до Ню Йорк, в Рейкявик, Кейптаун, Кливланд, Малибу, Варшава - там, където просто има топка. Можеш да отидеш при който и да е, не е нужно да се представяш или дори да си казваш името. Просто протягаш крайник и топката лети към теб ", изяснява Макконъхи. 

Когато влага в " Остин " обаче, той не си разрешава да се меси в клубните каузи, оставяйки тази работа на експертите (спортен шеф, да вземем за пример, е някогашният национал на Съединени американски щати Клаудио Рейна). Макконъхи взема решение да оказва помощ в други сфери, където схваща повече. Той си слага цел - да реализира дълготраен културен план в клуба.

Най-добре към този момент му се получава работата с почитателите. Още на първия домашен мач той се яви в зелен костюм, излезе на терена и с тъпан в ръка даваше звук за викания на ентусиастите. Освен това Макконъхи периодично ходи на тренировките на " Остин " и държи речи пред футболистите. Редовно дава изявленията на тематика " Остин " и популяризира клуба в Инстаграм. 

И резултатите са налице: предишния август, когато стадионът за 20 500 места даже още не бе приключен, клубът разгласи, че е продал 15 500 абонаментни карти за дебютния сезон. В средата на ноември " Остин " показа и екипите си - зеленият цвят символизира яркостта и креативната сила на столицата на Тексас. Всички налични екипи във фенмагазините бяха изкупени в границите на 24 часа.

" Не мисля, че в Съединени американски щати футболът в миналото ще стане по-популярен от американския футбол или баскетбола - споделя Макконъхи. - Но пък може да мине пред хокея на лед и бейзбола ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР