Носителят на наградата Aвтомобил на годината за 2023 г. се

...
Носителят на наградата Aвтомобил на годината за 2023 г. се
Коментари Харесай

Революционният Hyundai IONIQ 5 N вече e в България

Носителят на премията Aвтомобил на годината за 2023 година се предлага у нас на цена от 149 800 лева с Данък добавена стойност.
• Hyundai IONIQ 5 N слага началото на нов сегмент при спортните електрически коли - фокусирани върху лидера, чрез нови технологии и усъвършенствани благоприятни условия на пистата.
• Възможности на спортна писта: До 478 кВт / 650 к.с. с включен N Grin Boost, нараснала устойчивост, с водещо в промишлеността ръководство на енергийна успеваемост и регенеративно прекъсване.
• Цената на автомобила с 84 кВтч батерия и задвижване 4х4, започва от 149 800 лева с Данък добавена стойност.

IONIQ 5 N на Hyundai Motor Company — първият състезателен, напълно електрически модел на марката N е бъдещето на електрификацията и нов метод за почитателите на спортните коли да наелектризират пристрастеността си към шофирането на пътя и пистата.

Динамичният модел съчетава електрифицираната световна модулна платформа (E-GMP) на общоприетия IONIQ 5 – Световната кола на годината за 2022 година – с технологиите и експертизата на N, заимствани от опита в моторните спортове, с цел да изведе удоволствието от шофирането на ново равнище. И точно този хладнокръвен фокус върху доставянето на оптимално наслаждение и неспокойствие зад кормилото убеди експертния екип от жури на изданието TopGear да дефинира IONIQ 5 N за Автомобил на годината за 2023.

„ IONIQ 5 N е създаден, с цел да изведе удоволствието от шофирането на ново равнище посредством потребление на най-новите технологии. Започвайки с IONIQ 5 N, марката N има за цел да достави присъщото за N занимателно преживяване при шофиране “, сподели Тил Вартенберг, вицепрезидент и изпълнителен шеф на Motorsport секцията в Hyundai Motor Company. „ За да реализираме това, ние се вслушахме във феновете на N марката, с цел да настроим тънко първия си напълно електрически N модел, за да наелектризираме пристрастеността към шофиране и на най-взискателни N-ентусиасти. “.

Този мощен EV се възползва от няколко механически усъвършенствания. Електрическите му мотори се въртят до 21 000 оборота, осигурявайки 478 кВт / 650 к.с. с включен N Grin Boost. Това е резултат от двустепенния инвертор с нараснала енергийна успеваемост за по-голяма мощ за новата 84 кВтч батерия.

Няколко извънредни функционалности подкрепят продуктивността и представянето. N Grin Boost максимизира ускорението посредством нарастване на мощността за 10 секунди, а N Launch Control обезпечава три разнообразни равнища на сцепление за допустимо най-бързия старт.

IONIQ 5 N разполага с N-настроени спирачки, които съставляват най-мощната спирачна система на Hyundai. Моделът има предни дискове с диаметър 400 мм с четирибутални моноблокови апарати и 360 мм задни дискове. Тези спирачки са конструирани с нови леки материали и усъвършенстван въздушен поток за усъвършенствана успеваемост на изстудяване. В допълнение, регенеративната спирачна система е преконфигурирана в IONIQ 5 N, с цел да усъвършенства спирачната успеваемост. Тя е и главният източник на спирачна мощ, до момента в който механичните спирачки доставят спомагателна спирачна мощ, когато е належащо, осигурявайки нараснала устойчивост на пистата.

Като всекидневен състезателен автомобил, IONIQ 5 N обезпечава завладяващо чувство при промяна на предавките и прочувствено шофиране посредством интегрирания N e-shift и N Active Sound +.

N e-shift обезпечава чувство за надзор върху подаването на мощ и основава усещане за превключване, до момента в който N Active Sound + работи, с цел да достави освен футуристичен EV тон, само че и сходни на ДВГ звуци на мотора и изпускателната система.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР