Носителят на купата на Германия РБ Лайпциг ще отпътува в

...
Носителят на купата на Германия РБ Лайпциг ще отпътува в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг стартира лагера в Абу Даби с редица отсъстващи футболисти

Носителят на купата на Германия Република България Лайпциг ще отпътува в понеделник за Абу Даби за зимния си лагер с куп кадрови проблеми, пишат медиите в Германия.

С тима няма да бъде звездата на отбора Кристофър Нкунку, който скъса кръстни връзки в коляното в навечерието на международното състезание по футбол в Катар. Френският национал е Париж, където ще продължи лекуването си по самостоятелен проект.

За разлика от него немските национали Давид Раум и Тимо Вернер ще отпътуват с тима. Двамата обаче също имат физически проблеми и ще би трябвало да стартират подготовка настрана от съоторниците си. Раум и Вернер имат контузии в глезена, като Вернер даже пропусна международната поради това.

Централният бранител Йошко Гвардиол пък ще се причисли към отбора чак на 8 януари. Хърватският национал получи по-голяма отмора, откакто спомогна на " шахматистите " да доближат до третото място на международното състезание.

Лагерът на Република България Лайпциг в Абу Даби ще продължи до 11 януари, а втората половина от сезона за " биковете " стартира девет дни по-късно с мач против първенеца Байерн (Мюнхен).
 В Лайпциг към момента не знаят по кое време още веднъж ще могат да употребяват Давид Раум
В Лайпциг към момента не знаят по кое време още веднъж ще могат да употребяват Давид Раум

Бундеслигата се завръща на 20 януари
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР