Носителят на купата на Франция Нант се класира на полуфиналите

...
Носителят на купата на Франция Нант се класира на полуфиналите
Коментари Харесай

Нант и Тулуза се класираха на полуфиналите за Купата на Франция

Носителят на купата на Франция Нант се класира на полуфиналите в шампионата за втора поредна година.

У дома " канарчетата " се постановиха с 2:1 над Ланс, макар че бяха лишени от поддръжката на почитателите си поради наказване от локалната федерация.

На " Стад де ла Бужоре " гостите от Северна Франция започнаха по-добре и в 28-мата минута капитанът Секо Фофана откри резултата. Полузащитникът засече с левия крайник центриране от левия фланг и благодарение на малко шанс прати топката във вратата на Нант за 0:1.

Преднината на Ланс обаче се изпари мигновено. Още в ответната офанзива Нант получи право да извърши дузпа за нарушаване на аржентинеца Факундо Медина, който препъна собствен конкурент. Зад топката застана Анди Делор, който с бомбен удар в центъра на вратата изравни.

Нант направи обрата цялостен в 59-ата минута, когато Делор бе прецизен от нова дузпа. Алжирецът изведе Игнатиус Ганаго зад тила на защитата и той бе препънат от вратаря на Ланс Жан-Луис Лека, което накара съдията Клеман Тюрпен да уточни бялата точка за повторно в мача.

В другия дуел от четвъртфиналите, Тулуза разгроми с 6:1 отбора на Родез, който е на последното място в Лига 2.

" Виолетовите " поведоха с 3:0 още до десетата минута и с 5:0 до почивката и нямаха никакви усложнения, с цел да подпечатат мястото си на полуфиналите.

Два гола за триумфа на Тулуза вкара Тайс Далинга, а по един път се разписаха Закария Абухлал, Бранко ван ден Боомен, Фарес Шайби и Габриел Суасо. Почетното попадение за Родез вкара Валити Юнуса, като с него бе закрепен и крайният резултат в 69-ата минута.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР