Носителят на Купата на България по баскетбол при мъжете Рилски

...
Носителят на Купата на България по баскетбол при мъжете Рилски
Коментари Харесай

Рилски спортист отново взе Суперкупата

Носителят на Купата на България по баскетбол при мъжете Рилски състезател надигра първенците от Балкан със 70:60 (18:17, 22:17, 18:19, 12:7) във финала за Суперкупата на страната, който се организира в „ Арена Ботевград “ и завоюва трофея за втора поредна година.

Гостите от Самоков имаха предимство в по-голямата част от дуел и макар, че ботевградчани на няколко пъти се доближаваха до съперника, не съумяха да пречупят Рилски състезател пред своите почитатели.

Домакините от Балкан дръпнаха със 7:3 в началните минути, само че със серия от 8:0 и точни стрелби на Евън Бати и Чавдар Костов Рилски състезател обърна до 11:7 в своя изгода. Първата четвърт завърши с точка задатък за гостите – 18:17.

Тимът на Рилски състезател стартира по-добре втората четвърт и поведе с 26:20 измежду 3 минути и половина игра, а с тройка Брандън Рандълф направи резултата 29:22 в интерес на самоковци.

Разликата стигна до 10 точки при 34:24 откакто Костов осъществя три точки, а Александър Янев добави още две в коша на Балкан.

Ботевградчани съумяха да се приближат на 4 точки при 32:36 две минути преди почивката след положителни изяви на Константин Тошков и Павлин Иванов, а след първото полувреме изоставаха с 34:40.

Със серия от 16:6 доникъде на третата четвърт Рилски състезател усили преднината си до 16 точки при 56:40, а с петата си тройка досега в дуела Чавдар Костов към този момент бе натрупал 15 точки на сметката си.

Баскетболистите на Балкан обаче не се отхвърлиха, а Тошков, Диванте Фостър, Мануел Суарес и Павлин Иванов способстваха за понижаване на пасива на Балкан до 48:58. Тройка на Иванов и нов панер на Суарес смъкнаха разликата до 5 при 53:58 по-малко от минута преди края на частта.

Заключителните 10 минути започнаха при този резултат, а Илиян Пищиков се разписа за 55:58. Самоковци дадоха отговор със 7 следващи точки и се откъснаха с 10 напред, преди домакините да понижат до 5 точки разликата.

Три минути преди финала на дуела Рилски състезател към момента водеше с 65:60, а Димаджио Уигинс повиши на 67:60. До края воденият от старши треньора Людмил Хадисотиров отбор удържа преднината си и стигна до втори трофей за 2022 година.

Най-резултатен за спечелилите от Рилски състезател беше Чавдар Костов с 18 точки и 4 битки, а с 14 точки и 6 битки способства Димаджио Уигинс.

Деян Карамфилов се регистрира със 7 точки, 2 битки и впечатляващите 12 асистенции, като заслужи при за най-полезен баскетболист във финала. Мирослав Васов се контузи още в първата четвърт и не съумя да доиграе срещата за гостите.

За Балкан Павлин Иванов приключи с 14 точки, 2 битки и 4 асистенции, а Димитър Димитров се регистрира с 13 точки и 6 битки. Раян Хароу не влезе в игра за домакините, а Калвин Годфри не попадна в групата за мача.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР