Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) записа трето поредно

...
Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) записа трето поредно
Коментари Харесай

"Ботев" записа трето поредно равенсво в Първа лига

Носителят на Купата на България " Ботев " (Пловдив) записа трето следващо тъждество в Първа лига, откакто приключи 1:1 като посетител на " Септември ". По подигравка на ориста и трите дуела на жълто-черните приключиха при този резултат.

Както и в предходните си два мача " Ботев " игра по-добре, имаше по-изгодните положения, само че не се възползва и направи редица пропуски. " Канарчетата " откриха резултата в 20-ата минута посредством Тодор Неделев, който беше прецизен от дузпа. В началото на втората част " Септември " изравни с помощта на Крис Гади.

" Ботев " стартира доста по-добре дуела и още в 10-ата минута можеше да поведе, като Балтанов откри Неделев, само че ударът на халфа беше блокиран.

В 20-ата минута съдията Станислав Ставров отсъди дузпа за нарушаване на Георги Стоичков против Густаво Афонсо. Неделев застана зад топката и откри резултата. До края на първата част " Ботев " имаше още няколко благоприятни условия, само че отбраната в алено и синьо се оправи. От своя страна " Септември " разчиташе единствено на удари отдалеко и центрирания.

След почивката домакините подходиха доста по-агресивно, изнесоха играта в предни позиции, а " Ботев " разчиташе на контраофанзива. В 53-ата минута след хубава флангова офанзива " Септември " изравни.

 Крис Гади се радва на изравнителния си гол.
© LAP.bg

Крис Гади се радва на изравнителния си гол.

Стоичков получи отдясно и центрира, а Гади засече с глава, изравнявайки резултата. Французинът се включи доста добре и беше изтърван от Цветомир Панов.

Последваха мощни минути за пловдивчани, които посредством резервата Стивън Петков и Неделев пропуснаха положителни шансове още веднъж да поведат в резултата. " Ботев " диктуваше протичащото се на терена, само че до гол по този начин и не се стигна.

Дори в самия завършек на срещата по-близо до това беше " Септември ". Първо вратарят на гостите Иван Чворович мазета рисков удар на Гади, а в последните секунди изстрел на Елтон с глава беше избит от голлинията.

" Септември " събра 20 точки и резервира 10-ото си място в класирането. " Ботев " към този момент има 27, само че пропусна да се изравни с " Левски ". Пловдивчани са в серия от осем мача без загуба, а последното им проваляне беше на 18 септември от " Лудогорец ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР