Носителят на 20 титли от Големия шлем и лидер в

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем и лидер в
Коментари Харесай

Джокович напусна Австралия, от АТП съжаляват за случая



Носителят на 20 трофеи от " Големия шлем " и водач в международната класация по тенис Новак Джокович се качи на аероплан и напусна Австралия. Сърбинът употребява услугите на компанията " Флай Емирейтс " и в 13:30 часа българско време отлетя към Дубай, а оттова се чака да продължи към Белград. Това стана едвам няколко часа, откакто Федералният съд публично не почете обжалването на тенисиста за лишаване на визата му и надлежно разпореди той да бъде депортиран. Министърът на имиграцията Алекс Хоук употребява правото си да отнеме визата на Джокович и не го позволи до присъединяване на Australian Open, тъй като поради липса на сложена ваксина Ноле бе избран за " рисков за публичното здраве ".

От Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) излязоха с формален коментар. В изказването, оповестено на формалния уебсайт на AТП, се споделя: „ Днешното решение да бъде отнета визата на Новак Джокович бележи края на поредност от събития, за които би трябвало да съжаляваме. В последна сметка решенията на управляващите по въпросите за публичното здраве би трябвало да се съблюдават. Необходимо е повече време, с цел да се направи равносметка на обстоятелствата и да се вземат поучения от въпросната обстановка.

Независимо от цялата тази блъсканица, Новак е един от най-великите първенци на нашия спорт и отсъствието му от Australian Open е огромна загуба. Знаем какъв брой бурни бяха последните дни за Новак и какъв брой доста той искаше да пази купата си в Мелбърн. Пожелаваме му триумф и чакаме напълно скоро да го забележим още веднъж на корта.

ATP продължава да предлага имунизацията на всички играчи “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР