Носителката на Световната купа по ски алпийски дисциплини за миналия

...
Носителката на Световната купа по ски алпийски дисциплини за миналия
Коментари Харесай

Влъхова не се съмнява, че може да победи Шифрин

Носителката на Световната купа по ски алпийски дисциплини за предишния сезон Петра Влъхова от Словакия, сподели, че в този момент има вярата в себе си, нужна, с цел да постави завършек на фантазията на Микаела Шифрин за злато на Игрите в Пекин.

Двете ще премерят сили в гигантския слалом в понеделник преди дълго чаканата им борба в слалома в сряда. Влъхова е спечелила пет пъти слалома в кръг от Световната купа този сезон и има 17 победи в кариерата в дисциплината, само че в никакъв случай не е побеждавала Шифрин на международно състезание или олимпийски слалом.

"Дълго време Микаела беше по-добра от мен. В последните сезони обаче демонстрирах ясно, че мога да я удрям постоянно. Ние се почитаме, тъй като и двете знаем доста добре какъв брой е мъчно да станеш най-хубавият в света ", съобщи Влъхова.

Американската и съперничка завоюва златото в слалома в Сочи през 2014 година, само че изненадващо не съумя да се качи на подиума четири години по-късно, когато шведката Фрида Хансдотер изпревари швейцарката Уенди Холденър до златото.

26-годишната Влъхова сподели, че най-сетне е намерила верния психически метод към огромните надпревари.

"Сега съм 100% душевен уравновесена, това беше единственото нещо, което ми липсваше преди, с цел да стана в действителност най-хубавата. Сезонът досега вървеше доста добре за мен, тъй че съм в доста положително психическо въодушевление и физическа форма и съм изцяло съсредоточена за олимпийските надпревари. Чувствам се в действителност мощна ", добави Влъхова.

Словачката беше подсилена и от топ-треньора на Швейцария Мауро Пини, който се причисли към щаба й отвън сезона. Преди това той беше треньор на двойната носителка на златен олимпийски орден Тина Мазе от Словения и двукратната международна шампионка Лара Гут-Бехрами от Швейцария.

"Той сътвори доста добра атмосфера, позволявайки на екипа да работи.

Всички знаят какво да вършат и съдействието им е ужасно. Комуникацията ни в целия екип е доста ползотворна и има доста занимания измежду нас. Това е като когато комплициран пъзел е приключен ", приключи Влъхова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР