Носителката на 23 индивидуални титли от Големия шлем Серена Уилямс

...
Носителката на 23 индивидуални титли от Големия шлем Серена Уилямс
Коментари Харесай

Серена Уилямс записа още една убедителна победа, и последната от топ 10 отпадна

Носителката на 23 самостоятелни трофеи от Големия шлем Серена Уилямс се класира с лекост за четвъртфиналите на " Уимбълдън ". 36-годишната американка имаше потребност от едвам 62 минути, с цел да победи съветската квалификантка Евгения Родина с 6:2, 6:2.

Уилямс записа 18-и следващ триумф на тревните кортове в Лондон. Седемкратната шампионка в най-стария тенис шампионат ще се изправи против италианката Камила Джорджи в опит да се класира за десети полуфинал в последните си 11 участия в Големия шлем.

Уилямс пласира цели 10 аса в осемте си сервис гейма. Американката завоюва 34 от 56-те точки, които бяха разиграни в подаванията й, и излезе победител в 59% от точките, в които посрещаше.

Бившата №1 осъществя пет от шестте си шанса за пробив и даде единствено две благоприятни условия на Родина. 29-годишната рускиня се възползва при една от тях, само че това по никакъв метод не промени обстановката на корта. Тя записа скромните пет уинъра против 30 за Уилямс.

В същото време и последната оживяла от поставените в топ 10 напусна конкуренцията - Каролина Плишкова. Чехкинята отстъпи с 3:6, 6:7 (1) против холандката Кики Бертенс.

В опит да се класира за втория си полуфинал в Големия шлем след " Ролан Гарос 2016 " Бертенс ще срещне Юлия Гьоргес. Германката се класира за първия си четвъртфинал в шампионатите от огромната четворка след безапелационен триумф над Дона Векич от Хърватия - 6:2, 6:2.

Още една германката продължава напред - Анжелик Кербер, която победи Белинда Бенчич от Швейцария с 6:3, 7:5 (5). Кербер, която е №11 в схемата и остава най-високо поставената тенисистка в шампионата, ще играе с Даря Касаткина в четвъртфиналите. Рускинята направи поврат против белгийката Алисън ван Ойтванк - 6:7 (6), 6:3, 6:2.

Другият четвъртфинал в горната половина на схемата опълчва шампионката от миналогодишния " Ролан Гарос " Йелена Остапенко и Доминка Цибулкова. Латвийката победи Аляксандра Саснович от Беларус със 7:6 (4), 6:0, а словачката надигра Су Вей Хсие с 6:4, 6:1.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (519)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР