Носителката на 18 златни медала от Световни първенства по художествена

...
Носителката на 18 златни медала от Световни първенства по художествена
Коментари Харесай

Дина Аверина не е сигурна, че ще участва на още световни първенства

Носителката на 18 златни медала от Световни шампионати по художествена гимнастика Дина Аверина призна, че повече може да няма опция да взе участие на шампионати на планетата, само че продължава да се надява на най-хубавото. 

" През 2019 година в Баку някой ми сподели, че това е последното ми Световно състезание, защото в олимпийска година няма шампионати на планетата. И тогава отговорих, че към момента не е реалност, че това е последното ми Световно състезание. Така се и случи в последна сметка. Заради пандемията имаше отсрочване и Световното състезание се организира в същата година като Олимпиадата ", сподели рускинята пред медии в родината си. 

" И доста се веселя, че думите ми се сбъднаха. Сега не мога да кажа с убеденост, че към момента ще вземам участие на Световни шампионати. Но постоянно се надявам на най-хубавото ", добави гимнастичката. 
 Арина и Дина Аверина не обмислят промяна на поданството Арина и Дина Аверина не обмислят промяна на поданството
В момента състезателките от Русия не могат да вземат участие на шампионати под егидата на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) поради военната интервенция в Украйна. 

На Световното състезание през 2021-а, извършено в края на октомври в Китакюшу (Япония), Дина Аверина завоюва пет златни медала (отборно, в самостоятелния многобой, на финалите на топка, обръч и бухалки) и един сребърен (на лента). 
 Руските звезди Дина и Арина Аверини провеждат собствен шампионат в Нижни Новгород Руските звезди Дина и Арина Аверини провеждат собствен шампионат в Нижни Новгород
Сестрите Дина и Арина Аверина дебютираха на Световното състезание през 2017 година в Пезаро (Италия). 

Русия не взе участие и на шампионата на планетата в София през септември поради глобата от страна на ФИГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР