Нощувките в хотелите ще поскъпнат. Това става ясно от националното

...
Нощувките в хотелите ще поскъпнат. Това става ясно от националното
Коментари Харесай

Хотелиери вдигат цените на нощувките

Нощувките в хотелите ще нарастнат. Това излиза наяве от националното допитване на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели.

Според организацията 80% от хотелиерите считат, че в околните месеци ще им се наложи да покачат цените на нощувките, с цел да оцелеят. Близо половината от респондентите залагат на покачване сред 10 и 20 на 100, а малко по-малко или 40 на 100, са на мнение, че биха се справили и с покачване до 10%, оповестяват от асоциацията.
Решение в рецесията: Над 50% от хотелиерите понижават цената на пакет услуги при резервация
51,3% от засегнатите от пандемията хотелиери са подхванали различен метод за справяне с следствията от COVID-кризата. Те намаляв...
Прочети повече
Проучването е направено сред 13 и 17 декември. В допитването са се присъединили хотелиери, които ръководят леглова база от над 14 хиляди стаи или към 10 на 100 от хотелската база в страната, ситуирана в места за настаняване с над 15 стаи, с цел да се изключат къщите за посетители и жилищата за кратковременен наем, и с категория над 3 звезди.

На въпроса " Ако би трябвало да изберете единствено едно, кое беше най-сериозното предизвикателство пред бизнеса Ви през 2021 година? ", една трета от хотелиерите показват неналичието на фрагменти, а също толкоз са безапелационни, че това са растящите цени на електрическата енергия. Изискването за показване на зелен документ при посещаване на ресторант, спа център и за проведени събития е било най-сериозната спънка за бизнеса на 14,4% от респондентите, а на четвърто място, с 11,7%, се класира неналичието на съответен маркетинг на дестинация " България " на интернационалните пазари.

Докато в допитването на асоциацията при започване на тази година малко над 50 на 100 от респондентите бяха безапелационни, че в околните месеци се обрисува сериозна липса на личен състав, то в този момент, в края на годината, техният дял скача на над 80 на 100. Кризата за чиновници изпъква най-ясно при така наречен изпълнителски позиции - камериерки, сервитьори, бармани и прочие

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР