Нощният градски транспорт тръгва експериментално тази нощ в София. Линиите

...
Нощният градски транспорт тръгва експериментално тази нощ в София. Линиите
Коментари Харесай

Нощният градски транспорт тръгва тази нощ в София

Нощният градски превоз потегля пробно тази нощ в София. Линиите са 4 и ще пресичат града, тъй че да има връзка с всички квартали. Те ще се движат от 00.00 часа до 04.00 часа. Общата спирка на четирите линии, които ще носят надлежно следните номера N1, N2,N3 и N4, ще е на площад „ Княз Александър Първи “.

Цената на нощната карта за всички линии е 2 лв., а тя ще се продава от кондуктори вътре в рейсовете. Колите на публичния превоз ще имат отличителни знаци за нощен транспорт, а спирките ще бъдат брандирани, тъй че да е ясно, че колите минават от там.


Линия N1 ще върви по маршрута ж.к. “Люлин 1,2 “- ж.к. “Младост 4 “.

Тази с N2 ще свързва кв. „ Обеля “ – ж.к. „ Студентски град “.

Автобусите с номер N3 ще се движат сред ж.к. „ Овча Купел 2 “ – ж.к. „ Левски “ (Автостанция Изток), а тези от N4 – ж.к. „ Дружба 2 “ сред ж.к. „ Гоце Делчев “.

Във всички Пунктове за продажба на транспортни документи ще има карти с новите маршрутни схеми.

Автобусите няма да стопират на всяка спирка, в случай че на нея няма хора. Интервалът за придвижване ще е 40 минути, а времето за прехвърляне сред линиите на общата спирка на пл. „ Княз Александър Първи “ – 5 минути.

Близо 900 000 лв. са заделени за въвеждането на нощния превоз. Общото нарастване на средствата за възстановяване на услугата е 18 млн. лв. като останалата част от средства ще бъдат за увеличение на броя на колите за публичния транспорт през дейната част на деня, което понижава времето за очакване по спирките.

Във всеки от рейсовете ще има видеонаблюдение, както и паник бутон за водачите и кондукторите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР