Нощните заведения, казината и игралните зали, ще бъдат затворени до

...
Нощните заведения, казината и игралните зали, ще бъдат затворени до
Коментари Харесай

Ето какви са новите мерки - нощните заведения и молове са най-засегнати

Нощните заведения, казината и игралните зали, ще бъдат затворени до 31 януари. Ресторантите и спортните зали също ще бъдат затворени до 31 януари ", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

" Забраните за моловете не престават. Продължава възбраната за събития, конференции и конгреси, като тя ще важи до 31 януари. От 1 януари ще отворят теартри, кина, галерии и музеи, само че при 30% претовареност в тях. Мерките са консенсусни и считаме, че тези ограничения ще продължат да дават резултата, който ние търсим ", приключи той.

" Смъртността е 21,4 на 100 000, която ни отрежда първо място на Балканския полуостров и на второ в Европа, след Словения. Има учредения за доста нерешителен оптимизъм. Да, удобна е наклонността, това стартира да се отразява и на хоспитализациите, само че не на тежките случаи и смъртността. Между областите има обилни разлики - най-висока е в Бургас, най-ниска - в Кърджали, разликата е седем пъти. По отношение на ограничения те - през днешния ден, дружно с министъра на стопанската система оргиназираме две срещи с веригите на питателните магазини и на нехранителните, защото видяхме нарушавания, които не толерираме ", разяснява доцент Ангел Кунчев.

 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР