Нощните заведения, игралните зали, казината, ресторантите и спортните зали остават

...
Нощните заведения, игралните зали, казината, ресторантите и спортните зали остават
Коментари Харесай

Окончателно: Мерките срещу Covid-19 се удължават до 31 януари

Нощните заведения, игралните зали, казината, заведенията за хранене и спортните зали остават затворени до 31 януари. Това решение е взето от държавното управление, разгласи министърът на опазването на здравето проф.Костадин Ангелов.

Детските ясли, градини и учебните заведения за децата от първи до четвърти клас ще отворят от 4 януари.

Музеи и галери отварят порти на 1 януари, моловете обаче остават затворени до края на 31 януари, взеха решение още министрите.

В момента в Министерския съвет министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на стопанската система Лъчезар Борисов и членове на Националния действен щаб дават брифинг по отношение на настоящата конюнктура с разпространяването на Covid-19 у нас и подхванатите противоепидемични ограничения.

За последната седмица излекуваните са 18 907. Заетостта на болничните кревати на национално равнище за неусложнени пациенти е 52%. Прави усещане увеличеният % в областите Шумен - 76%, Бургас - 70%, Търговище - 68%, Варна - 67%, Русе - 66%, Ямбол, Сливен и Бургас - 64%, разгласи здравният министър.Той уточни, че не е удовлетворен от постигнатите резултати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР