Повдигнаха обвинение на собственика на револвера, с който дете простреля

...
Повдигнаха обвинение на собственика на револвера, с който дете простреля
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на собственика на пистолета, с който бе простреляно дете

Повдигнаха обвиняване на притежателя на револвера, с който дете простреля друго дете на 12 май на тържество за рожден ден в Арбанаси. Определена е мярка за неотклонение парична гаранция от 10 хиляди лв..

Все още не са подготвени експертизите за породената телесна щета, продължава събирането на доказателства.

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван револвер " Смит и Уесън магнум " в неделя стана случая, и през днешния ден резервира цялостно безмълвие, само че се яви с юристите си Калин Кънчевски и Милен Николов в полицейското ръководство във Велико Търново в късния следобяд, с цел да му бъде повдигнато обвиняването.

" Обвинението е за това, че погрешно се съхранява законно притежавано оръжие, като в резултат на това действие са зародили нездравословни последствия за други лица. Ще дава пояснения, когато се съберат всички доказателства. Желае да сътрудничи. Деянието е несъзнателно, действието е по неволя “, разяснява софийският юрист Кънчевски пред БНР.

Законът планува отнемане от независимост от 3 до 10 години за неправилното предпазване на оръжието.

Според прокуратурата револверът на Бонзов е бил оставен без контрол на скамейка в къщата му в Арбанаси и играещите в близост деца са го помислили за играчка.

Така 11-годишният наследник на народен представител простреля в крайници 12-годишна своя родственик.

Инцидентът е станал в наличието на най-малко 15 възрастни.

За случая полицията е била известена не от присъствалите на празненството, а от Спешното поделение на великотърновската болница, където раненото момиче е било откарано с частен превоз. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР