Носенето на поне една предпазна светлоотразителна жилетка в превозното средство

...
Носенето на поне една предпазна светлоотразителна жилетка в превозното средство
Коментари Харесай

Предпазните жълти жилетки – къде са задължителни?

Носенето на най-малко една защитна светлоотразителна жилетка в транспортното средство е наложително в множеството страни. Защото видимостта значи сигурност. Има обаче разлики в условията за потреблението им в другите страни. Докато в Германия, да вземем за пример, до момента няма обвързване за носене, в други страни това е строго следено. Всеки, който не е поставил жилетка с висока видимост при положение на щета на колата на пътя, може да чака санкция до четирицифрена сума според от страната.

По-евтино и във всеки случай по-добре от позиция на сигурността е да имате на разположение жилетки с висока видимост за всички членове на фамилията на борда в сходство с настоящия стандарт EN ISO 20471:2013. Предлагат се и в детски размери. Съответният фамилен комплект (напр. две жилетки за възрастни и две за деца) коства малко повече в елементарните онлайн магазини, в сравнение с една защитна жилетка на някои автомагистрали. Друго преимущество на доста от тези комплекти е че всички жилетки са опаковани в чанта, която може да се прибере във вратата на водача или в жабката.

Друг миг за който би трябвало да се внимава е предупредителният знак? В Италия и Испания товар, който надвишава общата дължина, вписана в регистрационния документ на транспортното средство, би трябвало да бъде маркиран с него. Например багажник за колела. И двете страни изискват знак с размери 50 на 50 сантиметра. Проблемът е в детайлите - испанският " Panello " има три диагонални червени линии, до момента в който италианският сигнален знак е с пет линии. Решението - профилираната търговия предлага знаци, отпечатани надлежно от двете страни.

Различни страни, разнообразни традиции - това важи и за спомагателните отговорности за носене на съоръжение, обвързвано с сигурността. Например за аварийни лампи, пожарогасители и аварийни колела. Или за предупредителния триъгълник. Ако карате караваната си към Хърватия, Словения или Турция да вземем за пример, би трябвало да носите два предупредителни триъгълника със себе си.

Автомобилните клубове, наред с други, оферират настоящи прегледи на своите уеб страници. Колата чартърен ли е определеното транспортно средство на отмора? Ако шофирате до прилежащи страни или наемате транспортно средство в чужбина, би трябвало да ревизирате дали оборудването му е цялостно, когато го вземете. Защото в идеалния случай компанията за коли чартърен може да обезпечи изчезналите защитни жилетки или други продукти и нищо да не пречи на пътуването без стрес.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР