Носенето на маски в целия обществен транспорт в Дания ще

...
Носенето на маски в целия обществен транспорт в Дания ще
Коментари Харесай

Дания въвежда задължителни маски в градския транспорт


Носенето на маски в целия публичен превоз в Дания ще бъде наложително от 22 август, откакто броят на новите случаи на ковид в страната мощно се усили. Това заяви на конференция министър-председателят Мете Фредериксен, представена от ДПА и „ Ройтерс “.

Страната е записала 621 смъртни случая и близо 15 400 инфектирани. По думите на премиерa държавното управление не изключва разновидността да разшири обсега на решението, прилагайки го и в други области и места като да вземем за пример супермаркетите, оповестява БиТиВи.

Министърът на превоза Бени Енгелбрехт посочи, че мярката ще важи за всички пасажери на възраст над 12 години, както и за водачите и други чиновници на градския превоз.

Правилото включва рейсовете, частните рейсове за дълги дистанции, влаковете, трамваите, метрото, фериботите и такситата, като обгръща и спирките.

Снощи датското държавно управление разгласи, че към този момент няма да се постанова туристите да потвърждават, че възнамеряват да останат най-малко за шест нощувки, с цел да влязат в страната. Изискването бе въведено през юни, когато Дания стартира да отваря границите си.

Социалдемократическото държавно управление и Народното събрание се споразумяха да удължат до 1 ноември правилото, ограничаващо до 100 броя на хората при събирания на публични места. Дискотеките и нощните клубове ще останат затворени до ноември.

Баровете и заведенията за хранене обаче ще могат да работят до 2 ч. сутринта, вместо до среднощ, отбелязва ДПА.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР