Носенето на маски ще бъде „систематизирано“ във всички затворени пространства

...
Носенето на маски ще бъде „систематизирано“ във всички затворени пространства
Коментари Харесай

Французите ще носят задължително маски на работа

Носенето на маски ще бъде „ систематизирано “ във всички затворени пространства във Франция, където по едно и също време работят разнообразни хора, съобщи френският министър на труда Елизабет Роден след двучасова видеоконференция с представители на синдикатите и бизнесмените. Както прецизира вестник Le Soir, става въпрос по-специално за заседателни зали, коридори, дрешници, огромни работни пространства, съобщи организация " Фокус ".

Според актуалните ограничения, носенето на маски беше предложено единствено когато сред хората не може да се съблюдава отдалеченост от един метър. Новите правила ще се ползват от края на август. И защото приказваме за сигурността на служащите, това е отговорност на работодателя. Освен това, съгласно последните данни, 24% от всички огнища на зараза в страната са предприятия.

Новите ограничения са свързани с обстоятелството, че броят на новите случаи на ковид във Франция нараства. Властите се опасяват от втора вълна, която ще има извънредно отрицателно въздействие върху системата на опазването на здравето и стопанската система. В Париж и Марсилия има предписание да се носят маски на улицата. Лекарите обаче се тормозили, че тези ограничения са незадоволителни, по тази причина настояли, че маските би трябвало да бъдат наложителни във фабриките. Според тях единственото място, където може да не се носи маска, е къща на човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР