Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание

...
Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание
Коментари Харесай

Обсъждат въвеждане на задължителни маски на открито


Носенето на маски навън ще бъде разисквано на съвещание на експертните препоръки по епидемиология и инфекциозни заболявания. Заседанието стартира през днешния ден в 9.00 часа. В пего ще вземат участие специалисти, здравният министър и основният държавен здравен инспетор. Друг въпрос, който ще бъде прегледан, е съкращаването на карантината от 14 на 10 дни.

Предложението за носене на маски навън се насочва от ден на ден през последната седмица, разяснява здравният министър проф. Костадин Ангелов, представен от Българска телеграфна агенция. Нямаше лечебно заведение, в което да съм отишъл и лекарите и сестрите да не слагат това изискване, с цел да продължат да работят, посочи той. Въпросът се слага и от наставнически организации.

Здравният министър сподели още, че мярката ще бъде разисквана и ще се вземе решение дали да се вкара, само че това не е затваряне или лимитиране.

Мярката има две цели: да избави колкото се може повече хора от болестта и колкото се може повече здравни фрагменти - медици, сестри, санитари, с цел да има кой да ни лекува и кой да стои на първа линия непрекъснато, уточни министърът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР