Носене на маски само в здравните и лечебни заведенияРешихме, че

...
Носене на маски само в здравните и лечебни заведенияРешихме, че
Коментари Харесай

Петков: Не се предвижда затваряне на бизнеси, ковид сертификати и ограничения в движението

Носене на маски единствено в здравните и лечебни заведения

Решихме, че тази седмица ще актуализираме проекта за справяне с пандемията. Изисках да има ясна предвидимаост за всички. На базата на обновения проект имаме шест стадия, основани на претовареност на болничните кревати, претовареност на интензивните кревати и общи епидемиологични индикатори. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков на брифинг след среща с представители на здравните управляващи във връзка обстановката с ковид у нас.

Данните демонстрират, че по-голямата част от България се намират в стадий 0. Няма и не се планува да има ограничавания със затваряне на бизнеси, няма условие за коронавирус документи в страната и няма предугаждане за ограничаване в придвижването, добави той.

Следим обстановката деликатно, данните демонстрират, че българите може да имат едно умерено лято, изясни Петков.

" Няма никаква революционна смяна в проекта. Продължава растежът на болесттите, само че той е доста надалеч от тези пикови стойности, които имахме преди няколко месеца ", съобщи доц Ангел Кунчев.

Както в другите страни в Европа, по този начин и у нас ще продължи увеличението на броя на случаите, само че в случай че това не води до по-тежко протичане и натоварване на здравната система, ще се оправим със обстановката. Епидемиоллозите считаме, че през август ще се доближат пикови стойности и ще стартира последователно нормализиране. Дали ще има нова вълна и вариант наесен, това никой в света не може да прдвиди, посочи той.

Ситуацията сега е доста по-различна от тази, която имахме през последните 2 години. Характеристиките на този вид на вируса са разнообразни, той се популяризира по-лесно, н о в същото време не води до толкоз висока потребност от хоспитализация и лекуване. Готовността на здравната система сега е доста по-добра. Не чакам някакви трагични обрати в събитията, разяснява доцент Кунчев.

Носене на маски на този стадий се планува и ще бъде въведено единствено в здравните и лечебни заведения, сподели още той.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/371244888368768/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР