Норвежкото правителство предложи днес да повиши данъците за производителите на

...
Норвежкото правителство предложи днес да повиши данъците за производителите на
Коментари Харесай

Норвегия възнамерява да увеличи данъците за производителите на електроенергия

Норвежкото държавно управление предложи през днешния ден да увеличи налозите за производителите на електрическа енергия и за бранша на аквакултурите, което ще разреши в държавната хазна да влязат към 33 милиарда крони (3,2 милиарда евро) спомагателни данъчни приходи годишно, съобщи Франс прес.

" Производителите на електрическа енергия и секторът на аквакултурите печелят милиарди крони с помощта на общите на естествени запаси. Правителството предлага една огромна част от основаната стойност да се върне към обществото ", акцентира в официално съобщение финансовото министерство. 

Проектът планува нов налог върху за фермите за аквакултури и за производителите на вятърна сила, които употребяват публични площи за активността си, както и нарастване на данъка за производителите на хидроенергия.

Проектът включва и ексклузивен налог върху вятърната сила и хидроелектричеството поради " високите цени на електрическата енергия ".
Тези спомагателни приходи ще способстват да се запълни отчасти дупка от към 100 милиарда крони спомагателни бюджетни разноски следващата година, които са свързани със обществени помощи, с приема на украински емигранти, строителни планове и помощи за семействата, с цел да могат те да заплащат сметките си за ток. 

Лявоцентристкото държавно управление на малцинството се нуждае от поддръжката на други партии в Народното събрание, с цел да бъде признат този проектозакон. 
Той към този момент бе подложен на рецензии от работодателски организации.

" Драматично е, че държавното управление вкарва толкоз съществени данъчни промени ", разяснява шефът на главната работодателска организация (NHO) Оле Ерик Алмлид. 

" Това, от което се нуждаят сега норвежките компании, е предвидимост. За сметка на това държавното управление ги раздрусва с 33 милиарда крони, които се прибавят към към този момент високите налози за бизнеса ", съобщи той пред Норвежкото телеграфно бюро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР