Норвежкият институт за обществено здравеопазване преработи и разшири своите указания

...
Норвежкият институт за обществено здравеопазване преработи и разшири своите указания
Коментари Харесай

След смъртта на 23-ма ваксинирани: Норвегия променя указанията

Норвежкият институт за публично опазване на здравето преработи и разшири своите инструкции във връзка с имунизациите против COVID-19. Промените се отнасят до възрастните хора със болести. Стъпката бе подхваната, откакто 23-ма възрастни норвежци починаха единствено броени дни след имунизация против COVID-19. На 13 от тях е била направена аутопсия. Всички те са били над 80 години и с разтърсено здраве, само че все пак не може да се изключи вероятността гибелта им да е била породена от странични резултати на имунизацията. Това разгласи ръководителят на норвежката Служба за медикаментите.

Възможни странични резултати

Известно е, че имунизациите против COVID-19, основани на мРНК, могат да провокират странични въздействия като болежка и зачервяване към мястото на убождането, главоболие, болки в мускулите и ставите, настинка и изнемощялост. Тези резултати са вероятни след приложимост на имунизацията на BioNTech/Pfizer с комерсиалното название Corminaty, както и след използването на конкурентния артикул против COVID-19, създаден от американската Moderna.

Съвсем обикновено е имунизацията да провокира такива нормални странични резултати. Те демонстрират, че организмът реагира и образува антитела. Затова категорично се предлага всички имунизирани да остават под лекарско наблюдаване най-малко 15 минути след слагането на инжекцията - с цел да може да се реагира бързо при положение на непосредствени алергични реакции.

Твърде малко възрастни хора при клиничните тествания

Преди да бъде позволена до приложимост, имунизацията на BioNTech/Pfizer беше тествана при 43 500 души, само че единствено дребна част от тях са били на възраст над 85 години. Най-възрастната участничка в клиничните тествания е била на 91 години. И още нещо: все още на имунизирането нито един от доброволците не е бил с интензивно остро заболяване или в несигурно здравословно положение.

Договорът сред Европейската комисия и BioNTech/Pfizer за доставката на ваксини си остава засекретен. Достъп до него нямат и членовете на Европейския парламент. Затова е неразбираемо дали в контракта са планувани някакви ограничавания, засягащи отговорността на BioNTech/Pfizer във връзка с техния артикул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР