Норвежкият голмайстор Ерлинг Халанд, който в момента играе за Ред

...
Норвежкият голмайстор Ерлинг Халанд, който в момента играе за Ред
Коментари Харесай

Ювентус е на път да спечели наддаването за Ерлинг Халанд

Норвежкият голмайстор Ерлинг Халанд, който сега играе за Ред Бул Залцбург е най-близо до Ювентус, твърди британският вестник " Дейли Мирър ". Той е трансферна цел за някои от най-силните тимове в Европа.

Досега се смяташе, че любимец №1 е Манчестър Юнайтед. Според изданието с помощта на топ сътрудника Мино Райола тимът от Торино е една крачка пред Юнайтед. Райола, който е сътрудник на Пол Погба, работи като медиатор с мандат за Халанд за януарския трансферен интервал, прецизира изданието. За момента писмени предложения за Халанд Райола е видял от Манчестър Юнайтед и от другия клуб, спонсориран от концерна Ред Бул - немския Лайпциг. Борусия (Дортмунд) също се смята, че има интерес.

Италианският вестник Тутоспорт твърди, че Райола е обезпечил полпозишън за Ювентус при договарянията с младия норвежец. " Кориере дело Спорт " изяснява, че Юве към този момент е подготвен да заплати 25 милиона евро и да отмъкне младока. Мениджърът на " алените дяволи " Оле Гунар Солскяер познава чудесно сънародника си, който е упражнявал в Молде и точно там Ерлинг направи дебюта си в мъжкия футбол. Лично Оле Гунар му е подсигурил 200 хиляди паунда на седмица като заплата, само че сега Ювентус е излязъл напред след диалог на Райола със спортния шеф на торинци Фабио Паратичи.

Колегата му от Лайпциг Оливер Минцлаф признава, че те не могат да покажат същите финансови мускули като европейските грандове.

" Да, ние се срещнахме с момчето, разговоряхме. Ние имаме голям интерес към него. Той ни изслуша и сподели, че би желал да смени клуба най-късно през лятото. Отворен е за оферти. Но не е елементарно за нас да се противопоставим на богатите ", сподели още Минцлаф.

В същото време от Ювентус обясниха и обстановката с Адриен Рабио. Французинът дойде в Торино и още веднъж не е благополучен, само че " Старата госпжа " няма желание да се разделя с него. 24-годишният халф не играе постоянно, а Ювентус няма проблем да го задържи до лятото и в случай че не се наложи в състава, да му търси трансфер. През този сезон Рабио има 12 мача, само че няма голове или асистенции. Договорът му с клуба е до 30 юни 2023 година. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР