Норвежката полиция обяви, че разследва изчезването на съоснователя на Уикилийкс

...
Норвежката полиция обяви, че разследва изчезването на съоснователя на Уикилийкс
Коментари Харесай

Норвежката полиция разследва изчезването на съосновател на Уикилийкс

Норвежката полиция разгласи, че проверява изгубването на съоснователя на Уикилийкс и помощник на Джулиан Асандж, Арен Кампхойс, който е бил забелязан за последно през август в Северна Норвегия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Започнахме следствие ", сподели представител на полицията пред Франс прес, добавяйки, че няма никаква визия къде може да се намира Кампхойс, който е холандски жител.

Уикилийкс написа в събота в профила си в Туитър за " странното изгубване " на Кампхойс и посочи, че той за последно е бил забелязан да излиза от хотел в град Будьо в Северна Норвегия на 20 август. Според Уикилийкс Кампхойс е имал самолетен билет за 22 август за полет от град Тронхайм, намиращ се на повече от 700 км от Будьо.

Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж бе заставен да потърси леговище в еквадорското посолство в Лондон, с цел да избяга от американското правораздаване, което желае да го съди за оповестените в Уикилийкс американски военни и дипломатически документи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР