Норвежецът Йоханес Клаебо защити олимпийската си титла в спринта (свободен

...
Норвежецът Йоханес Клаебо защити олимпийската си титла в спринта (свободен
Коментари Харесай

Клаебо дублира титлата си в спринта

Норвежецът Йоханес Клаебо отбрани олимпийската си купа в спринта (свободен стил) в ски бягането при мъжете на Игрите в Пекин. Това е четвърто олимпийско злато за 25-годишния Клаебо, който ликува с три трофеи в Пьончан преди четири години.

Световният първенец в дисциплината, който бе и огромният любимец за купата в Китай, взе задатък във втората част от 1,5-километровата отдалеченост и финишира първи за 2:58.06 минути.

Втори се подреди италианецът Федерико Пелегрино на 0.25 секунди след спечелилия. 31-годишният Пелегрино, международен първенец в спринта от 2107-а, добави второ сребро към сбирката си от Олимпийски игри след извоюваното в Пьончан.

Бронзът остана за представителя на Руския олимпийски комитет Александър Терентиев, който приключи на 1.31 секунди след първенеца. 22-годишният Терентиев, който записа победа над Клаебо в спринт от Световната купа по-рано през сезона, реализира най-големия триумф в кариерата си.

Четвъртото място в надпреварата зае Йони Маки от Финландия, а шестицата допълниха Артьом Малцев (РОК) и Оскар Свенсон (Швеция).

Друг от представителите на Руския олимпийски комитет Сергей Устюгов, пети в спринта от Сочи през 2014-а, не съумя да се класира за финала откакто приключи четвърти в първия полуфинал, а олимпийският първенец в скиатлона Александър Болшунов не взе участие в днешния старт.

Крайно класиране в спринта (свободен стил) за мъже в ски бягането на Олимпийските игри в Пекин:

1. Йоханес Клаебо (Норвегия) - 2:58.06 минути
2. Федерико Пелегрино (Италия) - 2:58.32 минути
3. Александър Терентиев (РОК) - 2:59.37 минути
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР