Норвежецът Карстен Вархолм спечели трета световна титла в бягането на

...
Норвежецът Карстен Вархолм спечели трета световна титла в бягането на
Коментари Харесай

Вархолм с трета световна титла на 400 метра с препятствия

Норвежецът Карстен Вархолм завоюва трета международна купа в бягането на 400 метра с трудности. Олимпийският отличник от Токио 2020 Вархолм, който е международен рекордьор в дисциплината, победи на финала на Световния шампионат в Будапеща с 46.89 секунди и заслужи трето злато след 2017 и 2019 година.

Кайрън МакМастър финишира втори за 47.34 секунди и донесе първо отличие от Световни шампионати за Британските Вирджински острови.

Световният и олимпийски вицешампион Рей Бенджамин (САЩ) се подреди трети с 47.56 секунди.

Защитаващият купата си от Юджийн 2022 Алисон дос Сантос (Бразилия) се показа под опциите си и остана пети с 48.10 секунди.

Фаворитката Мерилейди Паулино от Доминиканската република победи в бягането на 400 метра.

Паулино завоюва с народен връх от 48.76 секунди и най-сетне се окичи със злато след сребърните оценки на Олимпиадата в Токио и на Световния шампионат през предишния сезон.

Полякинята Наталия Качмарек приключи втора с 49.57 секунди, а Сада Уилямс от Барбадос остана трета с 49.60 секунди и още веднъж взе бронз, както и преди година в Юджийн. 

Кейти Муун от Съединени американски щати и Нина Кенеди от Австралия разделиха златото в овчарския скок. Двете реализираха по 4.90 метра и с еднакъв брой несполучливи опити взеха решение да споделят първото място вместо да дефинират една победителка с в допълнение надскачане.

Така Муун, който е олимпийска шампионка от Токио 2020, на процедура отбрани купата си, до момента в който Кенеди беше трета в преди година в Юджийн.

Вилма Мурто от Финландия се окичи с бронза с 4.80 метра.

Британецът Джош Кър изненада любимеца Якоб Ингебригтсен (Норвегия) и завоюва купата в бягането на 1500 метра.

Бронзовият медалист от Токио 2020 Кър направи мощен заключителен спринт и финишира пръв за 3:29.38 минути. 

Олимпийският и европейски отличник Ингебригтсен приключи втори с 3:29.65 минути, като още веднъж трябваше да се задоволи със среброто, както и на Световния шампионат преди година, когато беше изпреварен от различен британец Джейк Уайтман.

Друг норвежец - Нарве Гиле, направи изключителни последни метри и заслужи бронза с 3:29.68 минути, като остана единствено на 3 стотни от секундата зад популярния си съотечественик.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР