Норвегия, най-големият производител на петрол в Западна Европа, ще намали

...
Норвегия, най-големият производител на петрол в Западна Европа, ще намали
Коментари Харесай

Норвегия намалява производството на петрол за пръв път от 18 години

Норвегия, най-големият производител на нефт в Западна Европа, ще понижи производството от юни до декември 2020 година За първи път от 18 години насам страната се причисли към други огромни производители, с цел да поддържа цените.

Намаленията ще се правят от равнището 1,859 милиона барела дневно. Горната граница през юни ще бъде 1.609 милиона барела дневно, до момента в който горната граница през втората половина на годината ще бъде 1.725 милиона барела дневно.

Освен това, стартирането на производството в няколко залежи ще се забави до 2021 година, написа vesti.ru.

„ Ще понижим норвежкото произвеждане с 250 хиляди барела дневно през юни и със 134 хиляди барела дневно през втората половина на 2020 година Следователно общото произвеждане на Норвегия през декември 2020 година ще бъде 300 хиляди барела дневно по-малко от в началото плануваното от фирмите. Този правилник ще се приключи до края на годината “, сподели министърът на нефта и енергетиката Тина Бру.

По-рано този месец участниците в ОПЕК + се съгласиха да понижат производството от 1 май в поддръжка на пазара на нефт, който беше изправен пред спад в търсенето на фона на пандемия на ковид. Общо 23 страни би трябвало да понижат производството с 9,7 милиона барела дневно.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР