Нормално е и се очаква България като член на НАТО

...
Нормално е и се очаква България като член на НАТО
Коментари Харесай

Пардю за шпионския скандал: Нормално е, все пак България е в НАТО

" Нормално е и се чака България като член на НАТО да предприеме дейности против Русия, когато бъде потвърдено, че Москва събира в България разследващи данни за различен член на НАТО - Съединени американски щати ". Това разгласи в изявление пред бившият дипломат на Съединени американски щати в България Джеймс Пардю. По този метод той разяснява изгонването на съветския боен аташе Василий Сазанович, упрекнат от ДАНС, прокуратурата и Министерство на външните работи, че е правил шпионска активност на територията на България. в интервала от 2017 година до сегашния миг той е осъществявал разследваща активност, при която е била събирана военна информация, в това число за числеността за разполаганите на територията на България по време на учения военнослужещи от Съединени американски щати.

" След като Съединени американски щати четири години загърбваха борбата с режима на Путин, . Така да вземем за пример неотдавна беше открито, че руснаците организират огромна хакерска атака против няколко американски държавни институции във Вашингтон ", разяснява пред Дойче веле Пардю на въпрос какво знае за случая със Сазанович. Той очаква администрацията на Байдън да бъде доста по-активна в противодействието си на офанзивите на Кремъл против западната народна власт.

Бившият дипломат, който преди да стане посланик е работил за военното разузнаване, разгласи че не знае дали  българското или американското контраразузнаване са съумели да заловят съветското разузнаване, когато е събирало информации в България. " Предполагам, че Съединени американски щати биха уведомили България, в случай че научат за интервенции на съветското разузнаване в страната. И че България ще предприеме съответните дейности, с цел да отбрани една страна членка на НАТО. За такива дейности не е належащо да се оказва напън ", споделя Пардю. Неговият коментар е на въпрос какво мисли за, че  България изпълнява поръчки на други страни, явно имаща поради Съединени американски щати.

" Джо Байдън има насъбран огромен опит по балканските въпроси и аз чакам, че неговата администрация ще се ангажира на Балканите повече, в сравнение с се ангажираше Тръмп. Хора като мен, които са загрижени за сериозния крах на демокрацията в България, сигурно се надяват, че президентът Байдън ще се върне към политика, която слага доста по-сериозен акцент върху отбраната и развиването на демокрацията в България и в другите страни от района ", разгласи още някогашният дипломат на въпрос какво ще е отношението на новата администрация към Бойко Борисов и ГЕРБ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР