Нормализира се обстановката в страната след обилните валежи. © БТАКюстендил:

...
Нормализира се обстановката в страната след обилните валежи. © БТАКюстендил:
Коментари Харесай

Информация от ГД Пожарна безопасност и защита на населението“ към 18 часа

Нормализира се ситуацията в страната след изобилните превалявания.

 © Българска телеграфна агенция Кюстендил:
В Регионалната дирекция на пожарната-Кюстендил досега са постъпили общо 14 сигнала за наводнени изби и пътна инфраструктура. Отработени са 11, като от тях 10 са за наводнени мазета и пътища и 1 - за премахване на рисково дърво. В с. Гърляно оставя оповестено отчасти бедствено състояние, като е направена организация за следене на сериозните сектори на реката. Към 18 часа обстановката се възстановява.
Перник:
В Оперативния център анпожарната в Перник досега са постъпили 87 сигнала за наводнени изби и пътни сектори, като са отработени 37 от тях. На терен са 8 екипа, които ще работят в кв. Изток и кв. Мошино.
София-град:
Постъпили 81 сигнала за наводнени изби и пътни сектори. На терен работят 7 екипа на Столичната дирекция на пожарната. Извършени са 60 отводнявания и 15 механически помощни действия. Продължават напъните на екипите на пожарната при бент. Суходол, където с три помпи се работи за събаряне на равнището на водоема. Друг сериозен сектор където са ситуирани екипи на СДПБЗН е река Искър в региона Нови Искър, където равнището на реката е високо.
Смолян:
Към 16 часа в районната дирекция на пожарнатаслужба е обявено за сриване на ловна вила в с. Долен, община Златоград, покрай разклона за гр. Неделино, благосъстоятелност на ловно съдружие - Мадан. В постройката е имало трима души, умрял е 62-годишен от София, 49-годишен от с. Долен е потърпевш, само че е отказал да бъде откаран към болница. Предстои чиновници от РУ-Златоград да изяснят аргументите за инцидента
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР