Normal0false21falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal0false21falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

ДПС няма да участва в новите срещи за субсидиите

Normal0false21falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Движение за права и свободи няма да взе участие в консултациите на „ Обединени патриоти “ за размера на партийните дотации, разгласи водачът на придвижването Мустафа Карадайъ. Той не скри раздразнението си от това, че ще се провеждат следващи срещи по тематиката, макар че предходната седмица към този момент имаше такива, инициирани от Българска социалистическа партия. ГЕРБ и Движение за права и свободи също имаха диалог в тази посока.

Да не си играем на бинго, прикани Карадайъ пред публицисти в Народното събрание. Партията няма да взе участие в консултациите на „ Обединени патриоти “. Това, което имахме да кажем по тематиката, към този момент го казахме, акцентира той. С националистите няма какво да си приказваме, отсече Карадайъ.

Движение за права и свободи, добави водачът на придвижването, направи съвещания, които те бяха нужни. Той напомни също, че периодите за внасяне на промени и оферти сред първо и второ четене на закона са изтекли.

Движение за права и свободи е за това дотациите да са в подобен размер, че да разрешават партиите да си правят работата. В противоположен случай би трябвало да има отворено финансиране по транспарантен метод, счита Карадайъ.

Припомняме, че в началото Движение за права и свободи реагира на предлагането на ГЕРБ за 1 лев дотация с контрапредложение за нула лв. дотация и финансиране от частния бизнес по американски модел. След среща с ГЕРБ Карадайъ разгласи, чеи двете партии одобряват концепцията за отворено финансиране на партиите. Патриотите обаче се ядосаха, че ръководещите се договарят с Движение за права и свободи и небрежно ръководещите изтеглиха точката за дотациите от дневния ред на Народното събрание в петък. Бойко Борисов пък свика съвещание на Коалиционния съвет, което се организира през вчерашния ден. От него стана ясно, че договарянията за размера на дотациите сред обособените политически сили в Народно събрание ще продължат и ще се търси консенсус. От Движение за права и свободи пък оповестиха, че избират да има държавни дотации и че единствено поради крайната концепция на ГЕРБ са предложили американския модел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР