Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Пулмолог: Не може да се заразите, докато ходите по улицата

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Коронавирусът е тежък, бързо пада и не може да се болестите с него, до момента в който вървите по улицата. Носенето на маски е значимо за болните хора, а за здравите - защищава ги да не си пипат устата, носа и очите, тъй като всички ние допираме непрестанно разнообразни повърхности. Това изясни пред Българска национална телевизия пулмологът доктор София Ангелова. Тя прикани хората, които са с грипоподобни признаци, да не отиват на обзор, а да потърсят персоналния си доктор по телефона. Също по този начин, безапелационна е доктор Ангелова, няма потребност от презапасяване с медикаменти. Дори и да са инфектирани, те ще се лекуват с антивирусни лекарства няколко дни. Не изкупувайте и не презареждайте антивирусни лекарства, тъй като ще попречите на хора, които имат потребност от тях. Ако до два дни положението не се усъвършенства, а се ускорява задухът и става непрекъснат, тези хора се одобряват и се лекуват в болница, сподели още доктор София Ангелова.

Вярвам че, топлото българско слънце ще ни отърве от ковид. Той се появи през декември 2019 година, целият интервал е студено време, само че пулмолозите постоянно имаме по-малко работа през лятото, разяснява експертът. Тя прикани хората да не се опасяват от Коронавирус 19, тъй като страхът смъква имунитета и могат да се разболеят от други заболявания. Възрастните хора да гледат тв стратегии с музика, а не вести. Те няма какво да вършат у дома, с изключение на да гледат телевизия, а осведомителният поток залива с следващи смъртни случаи и нови данни за мащаба на пандемията, изясни лекарят с 38 година стаж.

Това, че ще се заразиш с ковид, не значи, че ще умреш. Ако от 100 индивида 70 са инфектирани, 50 от тях ще преживеят болестта доста леко. Те даже няма да го усетят. То ще бъде под формата на простуда. Проблемът е, че точно тези хора ще посеят болестта. Останалите 20% - една част ще бъдат в средно-тежко положение, и една дребна част ще бъдат в тежко положение. Да ограничим контактите и по този метод ще запазим тези 20%, прикани доктор Ангелова.

Не всяка суха кашлица е обвързвана с ковид. Задължително по телефона всеки от лекарите разпитва пациента - в случай че той се е върнал от епидемиологичен регион, в случай че дава епидемиологична анамнеза, естествено ще бъде ориентиран за проучване за ковид. Никой от нас на предния фронт не може да познае дали става въпрос за COVID-19 или не, изясни още тя.

Д-р Ангелова напомни, че доста от признаците на ковид се преплитат с грипа - висока температура, изнемощялост, тресчица, болки в мускулите и ставите, поява на кашлица, зной. И прикани хората да не излизат от у дома, а да се обадят на персоналния си доктор при първи признаци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР